Registrere en kreditnota fra en leverandør

1. Velg Kjøp - Leverandørfaktura.
  2. Velg Ny leverandørfaktura.
  3. Velg leverandør og fakturadato
  4. Huke av for Kreditnota.

De innstillingene du har gjort på leverandøren i leverandørregisteret påvirker hvilke felt som vises. Hvis du vil legge til eller slette opplysninger om leverandøren, klikker du på leverandørens navn og velger Rediger.

1. Fyll ut fakturaopplysningene.

Hvis du krediterer en faktura fra en utenlandsk leverandør, hentes aktuell valutakurs når du angir fakturadato. Fakturaens totalbeløp skal være i samme valuta som på kreditnotaen du har fått.

1. Velg kontoen som kreditfakturaen skal bokføres mot.

Hvis du har registrert fakturaer på leverandøren tidligere, foreslås samme kontering som brukes i det siste.

1. Foreta et av følgende valg når du er ferdig med fakturaen:
Bokfør Leverandørfakturaen bokføres nå og vises under Leverandørfaktura i listen Ubetalte leverandørfaktura.
Lagre utkast Fakturaen bokføres ikke, og lagres under Utkast i vinduet Leverandørfaktura.

Hvis du får en leverandørfaktura fra et EU-land, er det viktig at du rapporterer både inngående og utgående mva, i henhold til Skatteetatens regler. Fakturaen du får skal være mva-fri, men for at din mva-rapport skal blir rett, registrerer du inngående og utgående mva når du bokfører fakturaen. Mer informasjon finner du på Skatteetaten. Vil du se hvordan beløpet bokføres i kroner klikker du på Vis bokføring i NOK.

Relaterte emner

Registrer leverandørfaktura
Kjede leverandørfaktura helt eller delvis med kreditnota