Registrer leverandørfaktura

Visste du at du kan motta en leverandørfaktura som eFaktura og få den direkte inn i Visma eAccounting Smart? Les mer om hvordan du kommer i gang i E-faktura.

Gjennom å alltid gå ut fra vinduet Leverandørfaktura når du registrerer fakturaer, får du en bra oversikt over de siste månedenes innkjøp.

1. Velg Kjøp - Leverandørfaktura.
  2. Velg Ny leverandørfaktura.
  3. Velg den leverandøren du skal registrere fakturaen for.

Hvis du vil opprette en ny leverandør kan du gjøre dette fra Ny leverandør. For å redigere en eksisterende leverandør fra denne visningen, enten klikk på leverandøren eller marker navnet og velg Rediger.

1. Fyll ut fakturaopplysningene.
  1. Angi prosjekt eller de kostnadsbærere som dokumentet skal kostnadsføres på om du arbeider med det.
  2. Velg Lagre utkast eller Bokfør når du er ferdig. Hvis du bruker funksjonen for godkjenning av leverandørfaktura kan du også velge Send til godkjenning.

Hvis du får en leverandørfaktura fra et EU-land, er det viktig at du rapporterer både inngående og utgående mva, i henhold til Skatteetatens regler. Fakturaen du får skal være mva-fri, men for at din mva-rapport skal blir rett, registrerer du inngående og utgående mva når du bokfører fakturaen. Mer informasjon finner du på Skatteetaten. Vil du se hvordan beløpet bokføres i Norske Kroner klikker du på Vis bokføring i NOK.

Relaterte emner

Registrere en kreditnota fra en leverandør
Koble vedlegg
Periodisere leverandørfaktura
Ta imot eFaktura
Arbeid med hurtigtaster

Søkeord: utlegg, kostnader, leverandørfaktura, utgiftskonto, opprette faktura, opprette leverandørfaktura