Periodisere leverandørfaktura

Du kan benytte funksjonen Periodisering når du jobber med leverandørfaktura for å få en mer riktig fordeling av dine kostnader. Periodisering benytter du hvis du for eksempel har betalt leie for tre måneder og vil fordele kostnaden over de månedene som leien gjelder.

For å se tidligere gjennomførte periodiseringer gå til Regnskap - Bilag og velg Bilagstype - Periodisering. Et varsel vises når det er på tide å bokføre neste periodisering.

1. Velg Kjøp - Leverandørfaktura - Ny leverandørfaktura.
  2. Registrer din leverandørfaktura og velg Periodisere.

Hvis du skal periodisere en allerede registrert leverandørfaktura velger du fakturaen i listen og klikker på Åpne. Deretter klikker du på Handling - Periodisere.

1. Velg den kostnaden som skal periodiseres.
  2. Kontroller beløp å periodisere og gjør eventuelle justeringer. Beløpet kan kun justeres til et lavere beløp enn totalbeløpet.
  3. Oppgi periodiseringskontoen som periodiseringen skal føres mot.
  4. Angi dato når første periodisering skal gjennomføres.
  5. Velg antall måneder som kostnaden skal fordeles på
  1. Velg Lagre for å returnere til leverandørfakturaen. Kostnader som er periodisert vises i skråstilt skrift

Når leverandørfakturaen bokføres, legges kommende periodiseringer opp. Et varsel vises når det er på tide å bokføre neste periodisering.

Relaterte emner

Avslutt periodisering av leverandørfaktura
Registrer leverandørfaktura