Opprette ny prognose

En prognose kan kun opprettes for inneværende regnskapsår. Du kan opprette et ubegrenset antall prognoser.

For å opprette en prognose for et selskap, gjør følgende steg:

1. Velg fanen Resultatprognose under Budsjett & Prognose.
  2. Klikk på Opprett prognose. En dialogboks åpnes.
  3. Registrer et navn på prognosen.

Prognoser opprettes alltid for inneværende regnskapsår (sist importert). Dette er derfor standard valg i feltet Regnskapsår, og kan ikke endres.

1. Velg hvilke importerte regnskapsdata som prognosen skal baseres på i feltet Faktiske data t.o.m. Siste importerte måned er standard valg, men en hvilken som helst måned i inneværende regnskapsår kan velges i månedsvelgeren.
  2. Velg hvilke data som prognosen skal baseres på for de resterende månedene i regnskapsåret i feltet Resterende måneder basert på. Hovedbudsjettet for inneværende regnskapsår er standardvalg, men du kan velge et hvilket som helst budsjett/prognose, foregående importerte regnskapsår eller la feltet være tomt.
  3. Velg om du ønsker å inkludere dimensjoner eller ikke.

Standard innstilling er Nei. Dimensjonene som er listet opp kan finnes i inneværende regnskapsår og/eller i budsjett/regnskapsår som du velger å basere prognosen på.

1. Velg Opprett.

For å redigere prognosen, klikk på prognosenavnet eller pilen foran.

Relaterte emner

Resultatprognose
Redigere prognose