Automatiske kontroller

Når kontrollene har blitt kjørt, vises en detaljert oversikt av resultatet under Transaksjonsanalyse - Kontrollresultat. Resultatet indikeres også i kolonnen Automatiske kontroller i oversiktbildene for Balanseavstemming og Resultatanalyse.

For å endre innstillinger på en kontroll, eller opprette en egendefinert kontroll, gå til Transaksjonsanalyse og velg Kontrollinnstillinger. Les mer i Kontrollinnstillinger

Et rødt ikon indikerer at kontrollen har funnet noe. Klikk på kontrollen for å får mer detaljert informasjon.

Et organge ikon indikerer at kontrollen ikke kunne kjøres. Et eksempel på dette er at kontrollen skal sammenligne foregående perioder, men ingen foregående perioder er importert i Periode & År.

Et grønt ikon indikerer at kontrollen har blitt kjørt, men ingenting ble funnet.

Avvikende kontrollresultater kan merkes som ferdig med knappen Marker kontroll som utført. Når du markerer et kontrollresultat som utført, endrer ikonet sitt utseende og blir grått med et grønt merke i nederste høyre hjørne.

Du trenger bare å markere et kontrollresultat som utført en gang, noe som betyr at hvis du markerer et kontrollresultat for en konto i Balanseavstemming som utført, vil det samme kontrollresultatet også markeres som utført i Transaksjonsanalyse.

Hvis et kontrollresultat ikke lenger er oppdatert på grunn av en senere endring, vil den miste sin status som ferdig og ikonet endrer utseendet for å indikere at resultatet har behov for å bli oppdatert.

Oppdatere kontroller

Hvis dataene i Periode & År har blitt endret siden forrige gang kontrollene ble kjørt, enten på grunn av en ny import fra Visma eAccounting, en SIE4- eller SAF-T-fil, eller fra posteringer, må kontrollene kjøres på nytt. Dette vises med et oppdateringssymbol i statuskolonnen, i tillegg til at navnet på kontrollen blir grå. Dette skjer også hvis innstillingene for en kontroll blir endret. Når kontrollene har blitt kjørt på nytt, blir resultatet av kontrollene oppdatert og symbolene blir endret til gjeldende status.

Symbolet vises også i dialogen som åpnes når du klikker i kolonnen Automatiske kontroller i oversiktsbildene for Balanseavstemming og Resultatanalyse.

Hvis en periode er låst, kjøres ikke kontrollene for denne perioden, slik at resultatet av kontrollene forblir det samme.

Kommentarer

Det er mulig å legge til kommentarer i kontrollresultater ved å velge kommentarikonet øverst til høyre. Kommentarer lagt til i kontrollresultater i automatiske kontroller lagres sammen med resultatene for Automatiske kontroller, og ikke på kontonivå.

Skriv ut kontrollresultater

Klikk på knappen Last ned PDF, som du finner nederst i bildet for å generere og laste ned PDF-dokument av et kontrollresultat. Resultatet vises som en liste, med alle rader sammenslått.

Ønsker du å skrive ut et kontrollresultat med alle rader ekspandert, kan du klikke på pilen ved siden av knappen Last ned PDF og velge Last ned detaljert PDF. Legg merke til at ikke alle kontrolltyper produserer resultater som kan ekspanderes.

Det er også mulig å velge hvilke rader som skal vises på utskriften ved å slå på Aktiver utvalg og videre merke av i avkryssingsboksen ved siden av de rader som du ønsker å ta med. Utvalget kan aktiveres for både listeutskrift og detaljert utskrift.

For å inkludere kommentarer lagt til kontrollresultater på utskriften, klikker du på pilen ved siden av Last ned PDF-knappen nederst på siden og velger ett av følgende to alternativ: Last ned PDF med kommentarer eller Last ned detaljert PDF med kommentarer. Kommentarene legges til siste side i PDF-dokumentet.

Relaterte emner

Kjøre automatiske kontroller
Kontrollinnstillinger