Nu ska vi se till att du kommer igång med Visma Lön Anställd i Visma Lön 300/600 för företaget!

Kom igång

Vanliga frågor

Se alla filmer om Visma Lön Anställd

Med Visma Lön Anställd kan de anställda registrera och följa upp sina arbetstider eller sina avvikelser direkt i mobilen eller på webben. De får även full koll på frånvaro, övertid och semester. När det är dags för lönekörning överförs informationen i Visma Lön Anställd till löneprogrammet. I filmen Välkommen till Visma Lön Anställd får du en presentation av programmet.

Här beskriver vi hur du kommer igång med Visma Lön Anställd om du använder Visma Lön 300/600. Om du använder Visma Lön Smart kan du läsa om hur du kommer i gång i avsnittet Kom igång om de anställda ska registrera tider och avvikelser i hjälpen för Visma Lön Smart.

Förutsättningar för att kunna använda tjänsten

För att företaget ska kunna använda tjänsten krävs följande:

• Alla anställda som ska använda tjänsten måste ha en unik egen e-postadress.

• Lönen för alla som ska använda tjänsten måste skapas i Visma Lön 300 eller Visma Lön 600.
  • Företaget måste vara registrerat på vismaspcs.se.
  • Löneadministratören i Visma Lön måste ha behörigheten Administratör i Mina tjänster. Logga in på vismaspcs.se, klicka på företagsnamnet i övre högra hörnet och välj Användare för att kontrollera behörigheten.
  • För byråer som arbetar via Visma Advisor eller Visma Byråstöd ska företaget ha abonnemang på Visma Lön 600 och senaste versionen installerad.

Aktivera tjänsten

Innan du kan börja använda Visma Lön Anställd ska du aktivera tjänsten och göra följande steg i Visma Lön och på vismaspcs.se (länkarna leder till hjälpen för Visma Lön).

1. Aktivera tjänsten för företaget
  2. Lägg till löneadministratör
  3. Aktivera Visma Lön Anställd för anställda
  4. Synkronisera
  5. Aktivera integration med Kivra om lönebeskeden automatiskt ska skickas vidare till anställda som har en digitala brevlåda hos dem.
  6. Kom igång med att skicka lönebesked till Kivra

Digitala lönebesked i Min Lön, appen Visma Lön Anställd och Kivra

Aktivera Visma Lön Anställd för företaget

Logga in i tjänsten

Du loggar enklast in i tjänsten genom att öppna Visma Lön 300/Visma Lön 600 och välja fliken Lönearbete. Klicka sedan på Visma Lön Anställd Visma Min Lön.

Du kan också logga in via Mina tjänstervismaspcs.se.

Gör inställningar när du har aktiverat tjänsten

Första gången du öppnar Visma Lön Anställd visas på startsidan en checklista med punkter som vi rekommenderar att du går igenom innan du börjar arbeta i tjänsten.

Checklista när du har aktiverat Visma Lön Anställd i Visma Lön 300/600

Informera de anställda hur de kommer igång i tjänsten

När Visma Lön Anställd är aktiverat kan de anställda registrera och följa upp sina arbetstider eller sina avvikelser direkt i mobilen eller på webben. Skicka gärna länken till avsnittet Nu ska vi se till att du kommer igång med Visma Lön Anställd som anställd! till de anställda. Där har vi samlat information om hur de kommer igång i tjänsten.