Kom igång med Visma Lön Anställd för företaget

Detta avsnitt gäller bara dig som är löneadministratör och som använder Visma Lön 300/600. Om du använder Visma Lön Smart kan du läsa avsnittet om hur du kommer i gång med Visma Lön Anställd i avsnittet Kom igång om de anställda ska registrera tider och avvikelser i hjälpen för Visma Lön Smart.

Visma Lön Anställd är en tilläggstjänst till Visma Lön 300 och Visma Lön 600 där de anställda kan registrera och följa upp sina arbetstider eller sina avvikelser direkt i mobilen eller på webben. De får även full koll på frånvaro, övertid och semester. När det är dags för lönekörning synkroniseras informationen i Visma Lön Anställd med Visma Lön 300/Visma Lön 600.

I detta avsnitt beskriver vi hur företaget kommer igång med Visma Lön Anställd. Du kan också titta på filmen Aktivera Visma Lön Anställd för företaget.

Förberedelser innan du aktiverar tjänsten

För att företaget ska kunna använda tjänsten krävs följande:

• Lönen för alla som ska använda tjänsten måste skapas i Visma Lön 300 eller Visma Lön 600.
  • Företaget måste vara registrerat på vismaspcs.se.
  • Löneadministratören i Visma Lön måste ha behörigheten Administratörvismaspcs.se.

Du kontrollerar vilken behörighet du har genom att logga in på vismaspcs.se, klicka på företagsnamnet i övre högra hörnet och välja Användare.

• För byråer som arbetar via Visma Advisor eller Visma Byråstöd ska företaget ha abonnemang på Visma Lön 600 och senaste versionen installerad.

Checklista när du har aktiverat tjänsten

Du loggar enklast in i Visma Lön Anställd genom att öppna Visma Lön 300/Visma Lön 600 och välja fliken Lönearbete. Klicka sedan på Visma Lön AnställdVisma Min Lön. Du kan även logga in i Visma Lön Anställd via Mina tjänstervismaspcs.se.

Första gången du öppnar Visma Lön Anställd visas på startsidan en checklista med punkter som vi rekommenderar att du går igenom innan du börjar arbeta i tjänsten. I checklistan kan du klarmarkera punkterna allteftersom de blir klara eller inte är aktuella i ditt företag. När alla punkter är markerade kan du välja Stäng checklista. Därefter går det inte att öppna checklistan på nytt.

vismaspcs.se finns förslag på en text som du som löneadministatör kan kopiera och skicka ut till de anställda inför att de ska börja tidsregistrera i Visma Lön Anställd.