Hoe kan ik een nieuw boekjaar aanmaken of wijzigen?

U vindt de instellingen voor boekjaren onder Instellingen - Boekjaren en openingsbalans. Hier kunt u ook een nieuw boekjaar aanmaken door op Nieuw boekjaar te klikken. Visma eAccounting Standaard stelt automatisch voor om het nieuwe boekjaar te laten beginnen waar het vorige boekjaar is geƫindigd.

Wanneer u een boekstuk of een factuur registreert met een datum die buiten het huidige boekjaar valt, dan wordt u gevraagd of u een nieuw boekjaar wilt aanmaken.

Als u de instellingen van een boekjaar wilt wijzigen, dan selecteert u het boekjaar en kiest u Bewerk. U kunt dan het boekjaar langer of korter maken door de einddatum aan te passen.

U kunt alleen de begindatum van het eerste boekjaar en de einddatum van het recentst aangemaakte boekjaar wijzigen. Als u de begin- of einddatum elders wilt corrigeren, dan is het opnieuw instellen van het bedrijf de enige optie die u heeft.

De boekdatum van een boeking bepaalt tot welk boekjaar deze behoort, zodat u het boekjaar niet zelf hoeft te selecteren. Lees meer in Boekjaar en openingsbalans.