Koppeling met Visma Webshop inschakelen

Het koppelen van twee programma's betekent dat de programma's met elkaar worden verbonden en zodanig worden ingesteld dat ze onderling informatie uitwisselen. Beschikt u niet over Visma Webshop, dan schakelt u deze dienst in in het menu Apps aan de linkerzijde in Visma eAccounting Standaard. Als u al beschikt over Visma Webshop, dan wordt u automatisch gevraagd of u de twee programma's met elkaar wilt integreren wanneer u Visma eAccounting Standaard start.

Het is niet nodig om instellingen te kiezen voor een koppeling tussen Visma eAccounting Standaard en Visma Webshop. U hoeft alleen Ja te antwoorden op de vraag of u de koppeling wilt inschakelen.

Zo werkt u met uw artikelbestand

Wanneer de koppeling tussen de programma's is ingeschakeld, werkt u met uw artikelbestand in Visma eAccounting Standaard. De artikelen die u in Visma eAccounting Standaard aanmaakt, worden automatisch overgebracht naar uw webshop wanneer u de optie Beschikbaar in Webshop heeft ingeschakeld.

Als u gebruik wilt maken van beschrijvende teksten en foto's om uw artikelen te presenteren in uw webshop, voegt u die toe in Visma Webshop.

Wanneer u facturen aanmaakt, wordt de voorraadwaarde van de artikelen automatisch verlaagd in Visma eAccounting Standaard. Om de voorraadwaarde van het artikel te verhogen wanneer u goederen heeft gekocht, opent u het artikel en voert u het nieuwe aantal in.

Meer informatie over het werken met artikelen vindt u in Artikelen aanmaken, Artikelen bewerken, Artikelen verwijderen, Artikelen uitschakelen en Voorraad invoeren.

Belangrijke informatie over het overbrengen van artikelen

Als u met Visma Webshop heeft gewerkt en daar artikelen heeft toegevoegd voordat u de koppeling met Visma eAccounting Standaard inschakelde, dan worden de artikelen die u aan de webshop heeft toegevoegd naar het programma verzonden wanneer de programma's voor het eerst synchroniseren.

Controleer voorafgaand aan de synchronisatie of er in Visma eAccounting Standaard geen artikelen zijn met hetzelfde artikelnummer als de artikelen in uw webshop. Als er artikelen zijn met hetzelfde artikelnummer, worden de artikelen in Visma eAccounting Standaard overschreven.

Artikelgegevens die tijdens synchronisatie worden overgebracht

Gegevens die uit het artikelbestand van Visma eAccounting Standaard komen, worden artikelgegevens genoemd en kunnen niet worden bewerkt in Visma Webshop.

De onderstaande gegevens worden opgehaald uit het artikelbestand in uw Visma eAccounting Standaard.

• Artikelnummer
  • Artikelnaam
  • Eenheid
  • Btw-tarief
  • Prijs
  • Voorraadartikel en aantal op voorraad

Verzendmethode en betaalmethode

Als u voorafgaand aan de koppeling de verzendmethode en betaalmethode heeft toegevoegd in Visma Webshop, moet u die opnieuw toevoegen in Visma Webshop en de gewenste verkoopcategorie selecteren. De volgende keer dat u een internetbestelling ontvangt, worden de juiste verkoopcategoriegegevens automatisch verzonden naar Visma eAccounting Standaard.