Banktransacties handmatig registreren

De gemakkelijkste manier om een banktransactie te registreren is via Kas- en banktransacties, op basis van uw bankafschrift.

1. Selecteer Kas- en banktransacties.
  2. Selecteer de rekening waarvoor u de betaling wilt registreren.
  3. Selecteer Nieuwe banktransactie.
  4. Voer de datum, de referentie en het bedrag in, en selecteer Bij of Af.

In het veld Referentie field kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor een factuurnummer of KID.

1. Kies Nieuwe om de banktransactie aan de lijst toe te voegen.
  2. Het programma gaat nu voor u in Visma eAccounting Standaard een bijbehorende transactie zoeken. Als er geen voorstel wordt gepresenteerd, dan selecteert u Stem af om de afstemming zelf uit te voeren.
  3. Selecteer waarop de transactie betrekking heeft. Afhankelijk van wat u selecteert, worden er verschillende opties getoond.
  4. Selecteer Boek.

Verwante onderwerpen

Inkomende betalingen handmatig afstemmen
Uitgaande betalingen handmatig afstemmen
Inkoopfacturen geheel of gedeeltelijk verrekenen met creditfacturen