Kas- en banktransacties

Alles wat u nodig heeft om betalingen te kunnen registreren en uw bankrekeningen te beheren vindt u onder Kas- en banktransacties. Hier worden boekhoudtransacties afgestemd met banktransacties.

De werkwijze bestaat uit drie belangrijke stappen:

1. Registreer boekhoudtransacties

Wanneer u in andere delen van het programma werkt, dan worden boekhoudtransacties in het grootboek geboekt. Dit gebeurt wanneer u:

• Een verkoopfactuur aanmaakt
  • Een inkoopfactuur registreert
  • Een aankoop met bon registreert
  • Een btw- betaling doet

Deze transacties moeten later met inkomende en uitgaande betalingen op de bankrekeningen van het bedrijf worden afgestemd.

2. Registreer banktransacties

Er zijn verschillende manieren om banktransacties te registreren.

• Gebruik een bankkoppeling: de bank verzendt de banktransacties automatisch naar Visma eAccounting Standaard.
  • Lees een bestand met afschriften van uw bank in. Dit is een semiautomatische methode om de banktransacties in het programma te registreren.
  • Registreer de transacties handmatig.

Banktransacties registreren

3. Stem boekhoudtransacties met banktransacties af

De banktransacties waarvoor het programma automatisch de corresponderende verkoop- en inkoopfacturen vindt, worden onmiddellijk geboekt. In enkele gevallen moet u echter een nieuwe boekhoudtransactie aanmaken waarmee u de inkomende of uitgaande betaling op het bankafschrift afstemt.

Banktransacties afstemmen

Met bankkoppeling werken
Banktransacties registreren
Banktransacties afstemmen