Inkoopfacturen annuleren of bewerken

U kunt veel tijd besparen door Acties - Annuleer factuur te selecteren voor een factuur die moet worden gecrediteerd. Als u een factuur annuleert, wordt er een nieuwe factuur aangemaakt die automatisch wordt verrekend met de inkoopfactuur.

U kunt Annuleer factuur niet selecteren als de inkoopfactuur geheel of gedeeltelijk is betaald. In dat geval moet u handmatig een creditfactuur aanmaken en die verrekenen met de betaalde factuur.

Als u een ingeschakelde bankkoppeling heeft waarbij facturen automatisch naar de bank worden gezonden of in een betalingsbestand worden opgenomen, dan is het niet meer mogelijk de factuur te annuleren nadat deze is verzonden of een betalingsfactuur is aangemaakt.

1. Ga naar Inkoop - Inkoopfacturen - Openstaand.
  2. Selecteer de factuur die u wilt annuleren.
  3. Selecteer Acties - Annuleer factuur. Het programma maakt dan een nieuwe factuur aan die wordt verrekend met de geselecteerde inkoopfactuur. De nieuwe factuur krijgt dezelfde factuurdatum als de oorspronkelijke factuur.

Als u voor de factuur een verkeerde btw-code of vervaldatum heeft ingevoerd, als u een andere rekening wilt gebruiken of regels wilt toevoegen, dan hoeft u de factuur niet te annuleren. Deze wijzigingen kunnen direct in de factuur worden aangebracht. Een factuur kan worden bewerkt zolang deze niet is opgenomen in een btw-aangifte of een geblokkeerde periode. Ga naar Instellingen - Bedrijf - Facturering.

Inkoopfacturen registreren
Creditfacturen van crediteuren registreren
Verdeling van inkoopfacturen beƫindigen