Rapporten afdrukken

De rapporten die u vindt onder Boekhouding - Rapporten kunnen worden geopend en bewaard, maar ook als pdf- of csv-bestand (Excel, Google Sheets) worden bewaard.

1. Selecteer het gewenste rapport in het overzicht.
  2. Selecteer Maak rapport aan en voer uw selectiecriteria in.
  3. Klik op de pijl naast Bekijk.

Er wordt een menu getoond waarin u kunt kiezen uit Bekijk om een voorbeeld van het rapport te zien, Druk af als pdf om een pdf-bestand te downloaden en bewaren of Bewaar als csv-bestand om het bestand in de csv-indeling te downloaden en bewaren. Als u ervoor kiest om een pdf- of csv-bestand aan te maken, dan wordt het rapport automatisch naar uw computer gedownload en daar bewaard.

1. Zoek het rapport op in uw map met gedownloade bestanden, waarna u het van daaruit kunt openen en afdrukken.

Houd er rekening mee dat, ook als u van taal wisselt en in het Engels in het programma werkt, de rapporten nog steeds in het Nederlands zullen zijn.

Als u bijvoorbeeld een lijst van de debiteuren, crediteuren, kostenplaatsgroepen of artikelen wilt maken, dan gaat u naar Instellingen - Import en export en exporteert u de gegevens uit het programma. Lees meer hierover in Gegevens importeren of exporteren (csv-bestand).

Als u uw btw-aangifte wilt afdrukken, dan gaat u naar Boekhouding - Btw-aangifte en selecteert u de btw-aangifte. Klik op Druk af als pdf, zodat de aangifte wordt gedownload en op uw computer wordt bewaard. Om de aangifte af te drukken, zoekt u deze op in uw map met gedownloade bestanden, waarna u de aangifte van daaruit kunt openen en afdrukken.

Verwante onderwerpen

Rapporten

Zoekwoord: rapporten afdrukken, pdf's afdrukken, afdrukken, rapporten, Excel