Diversekonti

Generelt

Har du "engangskunder" og/eller "engangsleverandører", men ønsker å opprette egen reskontro inntil posten(e) er oppgjort og saldoen utlignet, kan du opprette en Diversekonto.

Egenskaper

I kundebildet krysser du av for Diversekunde og i leverandørbildet krysser du av for Diverseleverandør.

Deretter må du opprette en egen kundekonto og en egen leverandørkonto som samlekonto, for eksempel 19998 for kunder og 29998 for leverandører.

Dersom du benytter automatisk kunde-/leverandør­nummerering, må dette endres under oppretting av disse konti. Det gjør du ved å fjerne krysset for Automatisk nummerering under Egenskaper | Kunder | Generelle for kunder og Egenskaper | Leverandører | Generelle for leverandører.

NB! Husk å sette kodene tilbake etter oppretting.

Samle­konti for kunder og leverandører, må så registreres under Egenskaper | Felles | Reserverte konti i gruppene Kunder og Leverandører. For kunder legges dette inn under Samlekonto Diversekunder og for leverandører legges dette inn under Samlekonto Div.leverandører.

Overføring/sletting, diversekonti

Når kontiene er gjort opp, saldo lik null, kan posteringene på disse kontiene overføres til en samlekonto. Diversekontiene som blir overført til samlekontoen, blir fjernet. Funksjonen benyttes fortrinnsvis i forbindelse med års­oppgjøret.

Diversekonti slettes automatisk under Verktøy | Verktøykasse | Generelt | Korrigere. Omsetningen og posteringene føres mot samlekonto.

Kontroll

Kontiene slettes og kontonavnene vil komme i Anmerkningsfeltet for revisjon. Rutinen sletter IKKE konto for Kontantkunde selv om denne er merket Diversekunde og til en hver tid er gjort opp.

Ønsker du en listing av aktuelle diversekonti før overføring velges kode 2 for Utskrift.