Importere kunder

Generelt

Dersom du har behov for å importere kunder fra fil, finnes det mulighet for dette i Visma Quality Management.

Du kan importere tekstfiler. Det er mulig å benytte semikolon (;), komma (,), eller tabulator (Tab) som skilletegn i importfilen, samt benytte tekstkvalifikatorer. Du velger dette i importbildet.

Import

For å starte import av kunder, åpner du firmaet/klienten og velger Hjem (firmanavn) | Forbindelser | Kunder i menyen til venstre i bildet. Deretter velger du fanen Kunde i båndet øverst i bildet, og så Importer kunder under gruppen Handlinger.

I importbildet velger du importfil, skilletegn og eventuelt tekstkvalifikator. Velg også om du ønsker å importere kun nye kunder, og/eller oppdatere eksisterende kunder. Normalt vil nøkkel for dette være kundenummer, men du kan også velge å identifisere kunder ved hjelp av organisasjonsummer.

Velge Neste for å få en forhåndsvisning av importert data, og for å velge/overstyre felter disse blir importert til:

Du kan klikke på overskriftene for å velge felt hvor data skal importeres til, eller sette om kolonnen skal importeres eller ikke.

Kryss av for om kunden er MVA-pliktig, og evt. fjern kryss på kunder du ikke ønsker å importere.

Trykk Utfør import for å starte selve importen.

Merk! Dersom du velger å oppdatere eksisterende kunder, betyr det at om programmet finner en eksisterende kunde, blir eventuelle endringer i navn, adresse, osv. foretatt ut fra informasjon i importfilen.