Overføre data fra Visma Business/Global

Når klienten er opprettet i WebFaktura, kan du starte overføring av data fra Visma Business/Global.

1. Overfør kunder
    For å kunne overføre kundedata første gang, er det laget en knapp for denne funksjonen, Overfør kunder. Kundedata overføres også fra Visma Business/Global når synkroniseringen utføres (Synkroniser klient). Vism< Business: Dersom kunden i Visma Business er definert som Privat (kode 64 i Kundepref), blir kundetype i WebFaktura oppdatert ved import fra Visma Business. Når klienten synkes, oppdateres koden i Visma Business fra WebFaktura

2. Overfør produkter
    For å kunne overføre produktdata første gang er det lagt en knapp for denne funksjonen (merket 2). Produktdata overføres IKKE fra Visma Business/Global når den automatiske rutinen går (Synkroniser klient).

Visma Business
    Når du klikker på denne knappen, vil først alle avgift- og bokføringsgrupper bli overført til WebFaktura fra Visma Business. Deretter overføres alle produktene som har en avgifts- og bokføringsgruppe som er overført. For de produktene som knyttes til avgift- og bokføringsgruppene som koblet til Høy sats, Middels sats eller Lav sats, føres på kontoen satt under Avg. pl. salg. For de produktene som knyttes til avgift- og bokføringsgruppene som koblet til Fri eller Utenfor avgiftsområdet, føres på kontoen satt under Avg. fritt. salg.

Visma Global
    Det er Posteringsmalene som bestemmer hvilken konto som knyttes til produktet. Avgiftsgruppene blir overført sammen med produktene ved opprettelse av klienten. Avgiftsgruppene oppdateres automatisk ved synkronisering, men nye avgiftsgrupper må kobles mot WebFakturas avgiftssatser før disse vil bli synkronisert.

NB! Dersom klienten endrer på produktene, og du kjører en ny overføring, blir klientens endringer overskrevet.

3. Overfør avgiftsgrupper
    Hvis det gjøres endringer i avgift- og bokføringsgrupper /posteringsmalene, kan den oppdateres manuelt ved å klikke på en egen knapp. Disse blir også overført ved synkronisering.
  4. Overfør avd. og prosjekt
    Avdelingere og prosjekt overført til WebFaktura hvis det er krysset av for aktivering av avdeling og prosjekt. Synkroniseringen overfører også disse verdiene. Avdelingene og prosjekter registrert i Visma Business/Global vil da være tilgjengelig ved registrering av faktura i WebFaktura.

Visma Business:
    Avdelingene som overføres må være registrert i ansvarsenhet 1 og prosjekter i ansvarsenhet 2, bli overført. For at dataene skal bli overført, må det være krysset av for henholdsvis Ansvarsenhet R1-Avdeling er aktiv og Ansvarsenhet R2-Prosjekt er aktiv. Har de sluttdato er det ikke mulig å benytte disse på nye faktura. Dersom avdelinger og prosjekter er merket med Unnta fra eksternt system (kode 8) vil de ikke være tilgjengelig i WebFaktura.

Når alle data er overført, kan du klikke på Avslutt

Når klientene er opprettet

Når klienten er opprettet, kan klientdata eventuelt endres i WebFaktura under Mitt firmaeller Byrå innstillinger (kun byråbruker). Åpne klienten i WebFaktura og velg Mitt firma og Byrå innstillinger. Sjekk at alle innstillinger er iht. ønskede verdier.

Vis opprettede firma

Knappen Vis opprettede firma viser en liste over alle klienter som er opprettet i WebFaktura.