Jobb med bankintegrasjon

I Visma eAccounting Smart er det mulig å aktivere en integrasjon med din bank slik at du automatisk får avstemt kontoutdraget. Alle inn- og utgående betaling av fakturaer vil bli avstemt automatisk mot tilhørende åpne poster i regnskapet,. I tillegg vil alle andre transaksjoner (renter, avgifter, kort transaksjoner osv.) tilknyttet kontoen bli vist i Kasse og bank i Visma eAccounting Smart for avstemming.

Fordeler med bankintegrasjon

• Leverandørfaktura sendes til banken for utbetaling
  • Banktransaksjoner er automatisk overført fra din bank til Visma eAccounting Smart.
  • Betalte fakturaer og leverandørfaktura avstemmes mot tilhørende betalinger på kontoutskriften og bokføres automatisk.

Hvis du ikke vil at betalingene skal sendes automatisk kan du sette en innstilling for dette. Les mer i Send leverandørfaktura med aktiv bankintegrasjon.

Starte integrasjon med banken

For å kunne aktivere bankintegrasjon trenger du firmaets driftskonto eller valutakonto i Visma eAccounting Smart. Sjekk at kontoen du ønsker å aktivere integrasjonen for har et IBAN-nummer lagt inn under Innstillinger - Kasse-og bankkonto. IBAN-nummeret for din bankkonto finner du i nettbanken din eller på en kontoutskrift.

Merk at aktivering av bankintegrasjon kan medføre en avgift fra bankens side. Kontakt banken din for mer informasjon.

Aktivere bankintegrasjon

For å kunne aktivere bankintegrasjon mellom Visma eAccounting Smart og din bank må du inngå en avtale med banken.

Avhengig av avtalen med din bank synliggjøres innbetalinger, utbetalinger og andre kontotransaksjoner i programmet, samme dag eller dagen etter.

Relaterte emner

Send innbetalinger av leverandørfaktura med aktiv bankintegrasjon
Importer kontoutskrift