Importere og eksportere kunderegister

Du kan på en effektiv og enkel måte oppdatere kunderegistrene dine ved å bruke eksport- og importfunksjonaliteten i Visma eAccounting Smart. For å importere kundepostene må du først bruke en kommadelt fil, kalt en CSV-fil. Les mer om hvordan du får en korrekt formatert CSV-fil i det generelle emnet Importere og eksportere register (CSV-fil).

I dette emnet har vi satt sammen en liste med feltforklaringer for import og eksport av kundeposter, som forklarer hvordan du legger inn dataene i CSV-filen slik at importen av kundeposten din blir problemfri. Når du har en korrekt formatert CSV-fil for import, bruk feltforklaringene nedenfor som en veiledning når du legger inn kundedataene i CSV-filen.

For at importen skal lykkes til Visma eAccounting Smart, er det viktig at hver kolonne har riktig overskrift, er i riktig rekkefølge, bruker riktig koding og har en verdi i de obligatoriske feltene. Kolonneoverskriftene representerer feltene du har når du oppretter en ny kunde i Visma eAccounting Smart.

Legg til eller endre kunder

For å oppdatere kunderegisteret eksporterer du en CSV-fil (Excel), oppdaterer kunderegisteret i CSV-filen og importerer deretter registeret inn i programmet på nytt. Vær oppmerksom på at hvis en verdi er unik (for eksempel kundenummer) vil verdien ikke endres i programmet selv om den er endret i CSV-filen. Hvis du gjør endringer i en unik verdi som for eksempel kundenummer, vil programmet i stedet legge til en ny kunde når du importerer filen, og la den opprinnelige kunden stå uendret.

Slette kunder

Det er ikke mulig å slette kunder ved å eksportere og så importere. Linjer som slettes fra en eksportert fil og så importert til Visma eAccounting Smart igjen vil fortsatt vises i Visma eAccounting Smart. Hvis du vil slette en kunde så gjør du det i Visma eAccounting Smart.

Standard verdi

Det finnes felter som ikke er obligatoriske men som har en standardverdi. Hvis du legger til linjer i CSV-filen men ikke legger inn verdi i disse feltene før du importerer til Visma eAccounting Smart vil programmet legge inn standardverdien.

Relaterte emner

Importere og eksportere register (CSV-fil)
Importere og eksportere produktregister
Importere og eksportere leverandørregister
Importere og eksportere kontoplan

Søkeord: Masseoppdatering