Importere og eksportere register (CSV-fil)

For å kunne importere registere til Visma eAccounting Smart må du bruke en kommadelt CSV-fil, som også er formatert på en bestemt måte. Formateringen og informasjonen i filen tilsvarer feltene du finner i programmet, og fungerer som en slags nøkkel for å koble dataene du legger inn med disse feltene.

Den jevneste måten å få en korrekt formatert CSV-fil på er å opprette en eksport fra det nåværende registeret din i Visma eAccounting Smart, og bruke den filen som en mal for importen. Filen opprettes da automatisk i riktig format og utseende, og du kan enkelt bare legge inn informasjonen som du ønsker skal importeres.

Er registeret tomt?

Vær oppmerksom på at du ikke kan eksportere en CSV-fil fra et tomt register. I stedet må du først legge til et objekt, for eksempel en artikkel, kunde, leverandør, avhengig av hvilket register du vil importere. Ta en titt på disse emnene hvis du vil vite hvordan: Opprette produkt, Legg til kunde, Legg til leverandør.

Eksporter registeret og lag en korrekt formatert CSV-fil

1. Velg Innstillinger - Import og eksport.
  2. Velg hvilket register du vil importere.
  3. Velg Ny eksport.
  4. Velg om du vil inkludere inaktive register eller ikke.
  5. Velg Eksportere.

Eksporten er nå lastet ned som en CSV-fil til datamaskinen din. Du kan enkelt bruke CSV-filen som en mal for å importere registeret ditt. Les mer om hvordan du legger til informasjonen riktig i en av de relaterte emnedelene nederst på siden avhengig av hvilket register du vil importere til.

Etter at du har lagt inn informasjonen i CSV-filen, kan du enkelt importere den ved å følge trinnene nedenfor.

Importer register med en utfylt CSV-fil

1. Velg Innstillinger - Import og eksport.
  2. Velg hvilket register du vil importere filen til.
  3. Velg Ny import.
  4. Følg veiledningen for å fullføre importen.