Undvik statlig skatt

Undvik statlig skatt är ett av alternativen du kan välja för din resultatplanering.

När du väljer detta alternativ försöker programmet låta den beskattningsbara inkomsten bli högsta möjliga utan att överstiga gränsen då statlig skatt börjar tas ut med 20 procent (den lägre skiktgränsen). Upp till denna inkomstnivå är marginaleffekten av skatt + sociala avgifter högst cirka 50 procent. På beskattningsbar inkomst därutöver stiger marginaleffekten i regel till 65-75 procent.