Högst inkomst

Högst inkomst är ett av alternativen du kan välja för din resultatplanering.

Om du inte vill beräkna några skattekrediter överhuvudtaget kan du låta programmet beräkna största möjliga, fullt ut beskattade nettoinkomst av näringsverksamhet, som kan åstadkommas.

Detta alternativ innebär att samtliga periodiseringsfonder återförs till beskattning liksom tidigare avsatt expansionsfond. Dessutom anpassas årets schablonavdrag så att det enbart motsvarar de slutliga egenavgifter som kommer att debiteras på inkomstårets redovisade nettoinkomst.