Automatische-incassofacturen aanmaken

Nadat u de automatische-incassomodule heeft ingeschakeld, moet u nog enkele instellingen vastleggen voordat u met automatische incasso kunt werken.

1. Selecteer Verkoop - Verkoopfacturen.

2. Selecteer Nieuwe verkoopfactuur.

3. Kies de debiteur die u wilt factureren.

4. Als automatische incasso bij de debiteur is ingeschakeld, dan wordt op de factuur Automatische incasso automatisch ingeschakeld.

De vervaldatum dient als basis voor de uitvoerdatum van de automatische incasso door de bank. Deze incassodatum wordt ook op de factuur voor de klant getoond. Als u in de debiteurinstellingen een Einddatum voor automatische incasso heeft ingesteld, dan wordt de instelling voor automatische incasso op de factuur alleen ingeschakeld als de vervaldatum van de factuur vóór de einddatum van de automatische incasso ligt.

5. Voer de overige factuurgegevens in en boek de factuur.

Bij het verwerken van periodieke facturen, meerdere facturen of meerdere conceptfacturen bepalen de actuele debiteurgegevens op het moment van de factuurboeking of Automatische incasso wordt ingeschakeld. De instelling kunt u in deze gevallen niet per individuele factuur aanpassen.

Voor facturen met automatische incasso kan er geen betalingsherinnering worden aangemaakt, omdat de betaling van deze facturen via automatische incasso-opdrachten wordt verwacht.

Verwante onderwerpen

Instellingen voor automatische incasso inschakelen
Automatische-incassobestand aanmaken of opdracht direct naar de bank verzenden
Inkomende uitbetalingen van automatische incasso-opdrachten afstemmen
Automatische incasso corrigeren (stornering)