Met automatische incasso werken

Met de automatische-incassomodule kunt u per debiteur aangeven of facturen automatisch moeten worden geïncasseerd. De incassofacturen neemt u op in een incassobestand, dat u vervolgens kunt inlezen bij uw bank. Bij Rabobank, ING en ABN AMRO kunt u de incasso-opdrachten ook direct met de bankkoppeling verzenden. Na het aanmaken van het bestand worden de facturen automatisch afgeboekt op een tussenrekening, waardoor de openstaande posten direct worden gesloten. De tussenrekening boekt u eenvoudig weer af wanneer u de uitbetaling van de bank ontvangt.

Hieronder leest u hoe u de module activeert, welke instellingen nodig zijn, en hoe u met automatische incasso werkt in Visma eAccounting Standaard.

Houd er rekening mee dat enkel de stappen worden beschreven voor het inschakelen en gebruiken van de automatische-incassomodule in Visma eAccounting Standaard. Meer informatie over de bankprocedures (bijvoorbeeld het aanvragen van een incassant-ID of het inregelen van een machtiging voor uw debiteuren) kunt u opvragen bij uw bank.

1. Instellingen voor automatische incasso inschakelen

2. Automatische-incassofacturen aanmaken

3. Automatische-incassobestand aanmaken of opdracht direct naar de bank verzenden

4. Inkomende uitbetalingen van automatische incasso-opdrachten afstemmen

5. Automatische incasso corrigeren (stornering)