Voorraadwijzigingen boeken

Wanneer u voorraadwijzigingen boekt, berekent het programma de wijzigingen in de voorraadwaarde op basis van de inkomende en uitgaande artikelen die zijn aangemaakt na de laatste keer dat de voorraadwaarde werd geboekt. De gebruikte grootboekrekeningen zijn vastgelegd bij Instellingen - Bedrijf - Boekhouding.

Nadat voorraadwijzigingen zijn geboekt, kunnen deze niet meer worden gewijzigd, dus zorg ervoor dat u eventuele aanpassingen aanbrengt voordat u de voorraadwijzigingen boekt. Als u ontdekt dat u toch inkomende artikelen moet aanpassen nadat de voorraadtransacties zijn geboekt, dan kunt u ervoor kiezen om het boekstuk te verwijderen, op voorwaarde dat het het laatste boekstuk van de reeks is. Als u het boekstuk verwijdert, dan zijn daarna alle voorraadtransacties niet meer afgestemd.
  1. Selecteer Voorraad - Voorraadwijzigingen.
U kunt de voorraadwaarde ook boeken bij Boekhouding - Boekstukken. Als u op de pijl naast de knop Nieuw boekstuk klikt, dan kunt u de optie Boek voorraadtransacties kiezen.
  1. Klik op de knop Selecteer datum en boek.
Onder de datumkiezer staat tot en met welke datum de voorraadtransacties zijn geboekt.
  1. Selecteer de datum tot wanneer u transacties wilt boeken.
  2. Klik op Boek.

Verwante onderwerpen

Voorraadwijzigingen
Inkomende artikelen aanmaken
Uitgaande artikelen aanmaken
Voorraadinventarisatie aanmaken