Voorraadinventarisatie aanmaken

De voorraadinventarisatie kan voor alle artikelen of een deel van de artikelen worden uitgevoerd. Als u de voorraadinventarisatie voor slechts een gedeelte van de artikelen wilt uitvoeren, dan kunt u filters aanmaken door verschillende opties te combineren. Een artikel kan in slechts één voorraadinventarisatie tegelijk worden opgenomen. Als iemand met een voorraadinventarisatie is begonnen, zonder deze te voltooien, dan staat deze in de lijst met de status In uitvoering.

1. Selecteer Voorraad - Voorraadinventarisatie.
  2. Selecteer Nieuwe inventarisatie.
  3. Selecteer Datum inventarisatie.
Het is niet mogelijk inkomende artikelen aan te maken voor datums die vóór de datum van de inventarisatie liggen zolang deze in uitvoering is.
  1. Selecteer Alle artikelen of selecteer, als u slechts een deel van uw voorraad wilt inventariseren, Filter en voeg filteropties toe.
  2. Selecteer Verder om de voorraadinventarisatie aan te maken.
  3. Tel elk artikel en voer het aantal in het veld Geteld aantal in.
De artikelen van de inventarisatie kunt u filteren op Artikellabels en Status. Het is ook mogelijk om de lijst te sorteren door op de kolomkoppen te klikken. Om bij te houden welke artikelen zijn geteld, kunt u elk artikel afvinken door op het rondje aan het einde van elke regel te klikken.

Als u artikelen heeft die niet in de voorraadinventarisatie zijn meegenomen, dan kunt u deze tijdens het uitvoeren van de voorraadinventarisatie toevoegen. U hoeft alleen maar het artikelnummer in het lege veld onder aan de lijst te typen om het toe te voegen. Als het een nieuw artikel betreft, dan klikt u op de knop Nieuw artikel. Wanneer het artikel is bewaard, wordt dit getoond in de lijst van de inventarisatie die in uitvoering is. Door het filter te bewerken kunt u ook tijdens de voorraadinventarisatie nog de te inventariseren artikelen wijzigen. Als u dit wilt doen, dan selecteert u Acties - Bewerk filters.

Als u barcodes aan de artikelen heeft toegevoegd, dan kunt u (via USB) een barcodescanner op uw computer aansluiten en artikelen zoeken door deze te scannen. Plaats gewoon de cursor in het veld Zoek en scan de barcode. Het gescande artikel wordt nu de lijst getoond.

Als u er de voorkeur aan geeft om de inventarisatie te doen door met pen en papier door het magazijn te lopen, dan drukt u het inventarisatieformulier af, bewaart u de inventarisatie als 'in uitvoering' en voert u de aantallen later in het programma in. Houd er rekening mee dat als u de lijst heeft gefilterd, alleen de artikelen die aan de criteria van het filter voldoen op het afgedrukte inventarisatieformulier komen te staan.
  1. Selecteer Voltooi.

Wanneer u de voorraadinventarisatie heeft voltooid, worden er inkomende en uitgaande artikelen aangemaakt, mits het gecontroleerde aantal van een van de artikelen is gewijzigd.

Verwante onderwerpen

Voorraadinventarisatie
Voorraadwijzigingen boeken
Inkomende artikelen aanmaken
Uitgaande artikelen aanmaken