Faktura

Generelt

I bildet for faktura finner du en oversikt over alle utgående fakturaer. Du finner bildet ved å åpne firmaet/klienten, og deretter velger Hjem (firmanavn) | Salg | Fakturaer i bildevelgeren til venstre i bildet.

Fra fakturabildet kan du ta ut statistikk basert på fakturalinjer eller ordrelinjer. Velg Fakturastatistikk under gruppen Handlinger i båndet øverst i bildet. Du kan ta utvalg på kundenummer, selger, leverandør, produktnummer, fakturadato, fakturanummer og/eller prosjektnummer om du ønsker dette.

Ønsker du å se ordren som var grunnlaget for en bestemt faktura, kan du velge fakturaen og klikk Vis ordre for under gruppen Handlinger i båndet øverst i bildet.

Når det er kommet innbetaling på en faktura, kan du velge å merke den som betalt. Dette gjøres ved å velge Betaling under gruppen Handlinger i båndet øverst i bildet. Fakturaen må i tillegg også føres i ditt regnskapssystem dersom du ikke har OCR-avtale.

Se også

Fakturaer

Kreditnota

Skal du lage en kreditnota basert på en faktura, velger du fakturaen i fakturabildet, og klikker så Lag kreditnota under gruppen Handlinger i båndet øverst i bildet. Du vil da få opp hele ordren med motsatt fortegn. Dersom hele ordren skal krediteres, behøver du ikke å endre på noe, og kan fakturere ordren.

Dersom ikke hele beløpet skal krediteres, kan du sletter eventuelle linjer som ikke skal være med i kreditnotaen.

Du kan alternativt registrere en vanlig ordre og benytt negative beløp i feltet for antall, det vil si skriv inn antallet med minus i fortegn.

Fakturajournal

Fakturajournalen finner du ved å velge Fakturajournal, - eksport og factoring under gruppen Utskrift og eksport i båndet øverst i menyen.

Journalen viser utgående fakturaer med betaler, beløp, fakturadato og forfallsdato.

Merk! Når du kjører fakturajournal, kan du samtidig velge å eksportere transaksjoner til ERP-systemet, eller du kan velge å eksportere til og eventuelt sende denne som vedlegg i en e-post.