Fakturaer

Generelt

Her finner du en oversikt over alle utgående fakturaer som er opprettet.

Se også

Salg

Fakturering

Elektronisk fakturering

Meny

Fakturaoversikten

Dersom du går til Hjem (firmanavn) | Salg | Fakturaer på klienten, får du opp fanen Faktura i båndet øverst i bildet:

Når du står i søkebildet for fakturaer, vil fanen vise kommandoer som gjelder på tvers av alle fakturaene, mens har du foretatt utvalg eller søkt frem faktura får du også frem kommandoer som gjelder for valgte eller markerte fakturaer i listen. Bildet over og beskrivelsene under viser alle kommandoene.

Faktura

Når du åpner en faktura får du denne menyen:

Bildevelger

I bildevelgeren til venstre i detaljbildet kan du se informasjon om fakturaen.

Egenskaper

• Detaljer
    Her finner du generell informasjon, slik som beskrivelse, fakturadato, forfallsdato, kunde, og lignende.
  • Fakturalinjer
    Her ser du alle fakturalinjene som er knyttet til fakturaen.

Sammendrag

• Sammendrag
    Viser en liten og kort oversikt over de mest relevante opplysningene.

Dokumenter

• Vedlegg
    Her kan du se de vedleggene som er knyttet til fakturaen. Disse ble automatisk lagt med dersom man benyttet elektronisk fakturering eller fakturering til e-post når man sendte fakturaen.
  • Notater
    Her kan du legge til notater som gjelder fakturaen.
  • Aktivitetslogg
    Her vises oppføringer i aktivitetsloggen som gjelder fakturaen. Oppføringer i loggen vil blant annet skje ved elektronisk fakturering.

Egenskaper

Alle aktuelle felt i bildet kan gjøres synlige i de enkelte listene ved hjelp av Feltvelgeren.

Kreditnota

Skal du lage en kreditnota, gjør du dette i fakturabildet ved å velge Lag kreditnota fra båndet øverst i bildet. Du vil få opp hele ordren med motsatt fortegn.

Dersom hele ordren skal krediteres, trenger du ikke endre på noe. Velg i så fall Fakturer for å lagre og skrive ut.

Du kan også velge å kreditere flere faktura ved å markere aktuelle fakturaer og velge fra menyen. Dette kan spesielt være aktuelt i Husleie ved fakturering av flere perioder og endring av leieforhold.

Dersom ikke hele beløpet skal krediteres, sletter du eventuelle linjer som ikke skal være med i kreditnotaen. Sett minus foran antallet det skal krediteres for.

Du kan alternativt registrere en vanlig ordre med minus i antall.

Fakturajournal

Fakturajournalen finner du i fanen Faktura i båndet øverst i fakturaoversikten ved å velge Fakturajournal, -eksport og factoring under gruppen Utskrift og eksport. Journalen viser utgående fakturaer med betaler, beløp, fakturadato og forfallsdato.

Når du kjører ut fakturajournal, kan du samtidig velge å eksportere transaksjoner til ERP systemet eller du kan velge å eksportere til e-post. Dette setter du opp ved å velge Innstillinger i gruppen Innstillinger i båndet øverst i bildet.

Se også

Visma Business - Eksport av fakturaer