Salg

Generelt

Under salg, setter du opp produkter/varer, prosjekter, med videre. Du finner også her ordregrunnlag fra kalender, samt alle ordrer og tilbud som er generert, og alle fakturaer som er sendt på klienten.

Bildene for ordre, tilbud og faktura er nesten like og henger tett sammen. Først skriver man gjerne et tilbud som blir en ordre dersom kunden aksepterer tilbudet. Deretter blir ordren fakturert. Båndet øverst i bildet er litt forskjellig, avhengig av hvilket bilde du er inne på. Mange av de samme operasjonene finner du også ved å høyreklikke på en kunde fra lista og velge fra menyen eller ved hjelp av hurtigtaster.

KID

I Visma Quality Management dannes KID automatisk. Du velger selv om du vil skrive ut denne ved å redigere fakturablanketten.

Slik legger du til felt for utskrift av KID:

• Velg Generelt | Blankettoppsett under menyen Klient etter valgt klient
  • Marker ønsket blankett fra menyen til venstre
  • Velg knappen Rediger blankett
  • Fra ny meny til venstre velger du Datagrunnlag: Invoice og Faste Data
  • Dra menypunktet KID over til blanketten til ønsket posisjon
  • På blanketten kan du utvide feltet ved å merke det og dra utover til ønsket størrelse

Du kan slette et felt i blanketten ved å markere det og trykke Delete.

Se også

Blanketter og blankettdesign

Avdelingsfakturering

Du kan legge inn avdeling på produkt, medarbeider og/eller kunde. Disse kan overføres og følges opp i ERP-systemet.

Ved tildeling av avdelingsnummer, skjer dette i følgende rekkefølge:

• Per produkt
  • Per medarbeider
  • Per kunde

Det vil si at avdeling på ordrelinjenivå settes i henhold til dette. Det samme gjelder ved overføring fra ordregrunnlag til ordre. Ved eventuell sammenslåing av ordregrunnlagslinjer, blir avdelingsbegrepet med (det vil si timeart/avdeling/medarbeider). Ved eventuell sammenslåing av ordrelinjer på faktura blir avdelingsbegrepet med (det vil si timeart/avdeling).

Prisvariant på kunden

Prisvarianter er knyttet til firma/klient. Du må derfor starte med å åpne aktuell klient. Du oppretter prisvarianter under kategorien Klient. I gruppen Innstillinger finner du Økonomi | Prisvarianter.

Fakturaavtaler

Med fakturaavtaler kan du sende fakturaer til kunde ut fra ønsket frekvens, uavhengig av antall timer som er registrert i kalenderen. Du kan ha flere fakturaavtaler på samme kunde, og disse kan knyttes til både prosjekt og avdeling.