Tilbud

Generelt

Tilbud kan du se og vedlikeholde ved å åpne firmaet/klienten, og deretter velger Hjem (firmanavn) | Salg | Tilbud i bildevelgeren til venstre i bildet.

Benytter du Ordre kan du også danne ordre på bakgrunn av tilbudet. Du vil da se at tilbudet blir med over til ordrebildet der det får tildelt ordrenummer.

Når du har valgt et tilbud får du en bildevelger til venstre hvor du kan vedlikeholde diverse opplysninger knyttet til valgt tilbud, for eksempel Status, Prosent sannsynlig, med videre.

Nytt tilbud

For å opprette nytt tilbud, velger du fanen Tilbud i båndet øverst i bildet, og trykk så på knappen Ny:

Nye tilbudslinjer kan settes inn ved å klikke på Ny under gruppen Tilbudslinjer i båndet øverst i bildet. Der kan du også sette inn linjer der du står i tilbudet, og eventuelt slette linjer. En del av feltene fylles automatisk ut på grunnlag av egenskaper satt på kunden, produktet, med videre. Disse kan overstyres.

Ønsker du å legge til flere linjer kan du klikke på Legg til mange. Du får da tilgang til å søke opp flere eller alle produktene og kan velge fra lista ved å holde nede Ctrl-knappen samtidig som du merker av de du ønsker med venstre museknapp. Når du har merket de du vil ha, trykker du på OK og det dannes en tilbudslinje per valgt produkt.

Du styrer dessuten selv hvilke kolonner du ønsker skal være tilgjengelige for visning via feltvelgeren.

Ønsker du å lage et nytt tilbud basert på et annet (kopiere tilbud), kan det enkleste være å kopiere dette tilbudet og jobbe videre med kopien.

Når du har registrert alle tilbudslinjer i tilbudet, kan du lage et tilbudsdokument som sendes til kunden. Ved hjelp av malen vil alle tilbudslinjene kopieres over til dokumentet sammen med øvrige kundeopplysninger.

Se også

Salg

Tilbud