Opprette fakturagrunnlag

Ved å velge Fakturering i hovedmenyen kan du registrere/opprette fakturagrunnlag for utførte timer og utlegg som er registrert på respektive kunde, og også for gjentagende fastpris. Nedenfor beskrives fremgangsmåten for å opprette fakturagrunnlag.

Forberedelser til fakturering

Før du oppretter de første fakturagrunnlagene, bør du i Innstillinger - Oppgaver koble hver oppgave og de tilhørende tidaktivitetene til et artikkelnummer i økonomiprogrammet du bruker. På den måten sikrer du at merverdiavgiften blir lagt til riktig på fakturaene, og at den bokføres på riktig konto. Hvis du har valgt å spesifisere fakturaene per oppgave under Innstillinger – Firmainnstillinger, brukes artikkelnummeret du har angitt for oppgaven. Hvis du derimot har valgt å spesifisere fakturagrunnlaget per oppgave og aktivitet, brukes i stedet artikkelnummeret du har angitt for tidaktivitetene. Også i utleggsregisteret kan du koble hvert utlegg til et artikkelnummer.

Når du overfører fakturagrunnlag til Visma eAccounting, kan du bestemme fakturadatoen som skal vises på fakturagrunnlaget. For å gjøre dette går du til Innstillinger - Firmainnstillinger - Fakturering i Visma Byrå og velg alternativet Bestem dato når du overfører. Så går du til Innstillinger - Firmainnstillinger - Fakturaopplysninger i Visma eAccounting. Og huker av for Alltid vis orginaldatoen på fakturagrunnlaget for å aktivere denne funksjonen.

Opprette fakturagrunnlag

1. Velg Fakturering i hovedmenyen

Fanen Skal faktureres vil åpnes

1. Legg inn t.o.m dato og legg inn valgene.

En liste over foreslåtte fakturagrunnlag vises.

Datoen du angir i utvalget, avgjør hvilke registreringer som blir med. Alle tid- og utleggsregistreringer som er gjort frem til den angitte datoen, blir med når du oppretter fakturagrunnlaget. Hvis du bruker fastpris, hentes fakturatilfellene som omfattes av datoen.

Du kan opprette fakturagrunnlag for flere kunder samtidig eller for en kunde av gangen.

Relaterte emner

Justere fakturagrunnlag
Godkjenne fakturagrunnlag
Eksporter fakturabaser til din finansielle programvare i Visma Byrå
Angre fakturagrunnlag
Utskrift av fakturaspesifikasjon
Fakturagrunnlag ved ulike prissettinger