Kontoplan

Listen Kontoplan viser bokføringskontoer for valgt regnskapsår og vises under Innstillinger - Kontoplan i Visma eAccounting Smart. Forandringer som gjøres i kontoplanen påvirker kun det aktuelle året, ingen opplysninger på tidligere regnskapsår berøres.

Mva-koden styrer på hvilken linje i mva-meldingen som kontoen summeres. Les mer om mva-koder og hvordan de brukes i avsnittet Mva-sats.

Hvis du vil skrive ut kontoplanen din, gå til Regnskap - Rapporter i programmet. Du kan også importere kontoplan fra andre programmer. Les mer i avsnittet Importere og eksportere kontoplan.

I avsnittet Registrer leverandørfaktura vil du finne noen av de mest vanlige kostnadene og på hvilken konto disse skal bokføres.

Relaterte emner

Endre kontoplan
Importere og eksportere kontoplan