Antall transaksjoner (Datafangst)

Generelt

Ved hjelp av datafangst vil du kunne hente inn antall transaksjoner fra tilknyttet ERP-system, og danne ordregrunnlag på bakgrunn av dette.

Transaksjoner fra DI-Business går automatisk over. Merk at du må ta hensyn til overført datafangst ved tilbakelegging av sikkerhetskopi av DI-Business klienten.

Transaksjoner fra Visma Business hentes over i egen rutine.

Dette må gjøres:

Sette opp datafangst

Etter at integrasjon med støttet ERP-system er satt opp, må du sette opp Visma Quality Management for å kunne benytte datafangst.

Ordregrunnlag

På klienter du ønsker å benytte datafangst, åpner du klienten og går deretter til Egenskaper | Egenskaper | Innstillinger i bildevelgeren til venstre i bildet. Under gruppen Økonomi setter du egenskapen Datafangst til ordregr.lag til Ja:

NB! Ønsker du å sette koden på flere klienter samtidig, markerer du disse i klientlisten, høyreklikker og velger Endre i menyen. Du kan da redigere flere klienter og sette egenskapen på alle disse i en operasjon:

Kobling mellom kunde og klient

Det må være satt opp en link mellom klienten i klientlisten og kunde hos byrået. Dette kan du enten gjøre fra byråets kunde, eller fra selve klienten.

Fra byråets kunde velger du Egenskaper | Detaljer i bildevelgeren til venstre i kundebildet. Du setter da opp kobling mot klient under gruppen Diverse i feltet Klientkobling.

Dersom du ønsker å sette opp koblingen fra klienten går du til Egenskaper | Egenskaper | Detaljer, og velger byråets kunde under feltet Kundekobling i gruppen Generelt.

Produkter

Produkter i Visma Quality Management må være linket til ønsket datafangst. Dette gjør du fra Hovedbildet. Velg fanen Hjem i båndet øverst i bildet, og deretter Generelt | System | Datafangstlink under gruppen Innstillinger.

I bildet setter du opp koblinger mot datafangstlink ID og produkt.

NB! Benytter du integrasjon mot Visma Business vil kun datafangstlink ID 11001 (Antall posteringer i regnskap (man. reg.)) være i bruk.

Rapport

Du kan skrive ut en rapport fra Hjem (firmanavn) | Rapporter | Diverse på byrået:

Rapporten viser antall datafangst per måned per kunde/klient og totalt for et helt år.