Detta avsnitt gäller bara dig som är löneadministratör och arbetar i Visma Lön 300/600.

Om du arbetar i Visma Lön Smart gör du alla inställningar för arbetsscheman där. I Visma Lön Anställd kan du bara se vilka inställningar som är gjorda. Läs mer i avsnittet Schemalagd arbetstid i hjälpen för Visma Lön Smart.

Arbetsschema med inställningen Schemalagd arbetstid används för anställda som har regelbunden arbetstid som följer ett fast arbetsschema. Denna typ av arbetsschema kan vara rullande i upp till tolv veckor och ha olika tider för olika veckor.

Du gör denna inställning genom att välja Schemaläggning - Arbetsscheman, välja det aktuella schemat och markera Schemalagd arbetstid vid Typ av arbetsschema. Under informationsikonen vid fältet finns mer information.

I de fall då det är svårt att koppla anställda till ett arbetsschema med regelbundna tider är det bättre att använda arbetsschema med oregelbunden arbetstid. Läs mer i avsnittet Oregelbunden arbetstid.

Om det är svårt att schemalägga arbetstiden på förhand eller när arbetstiden schemaläggs för en kortare period i taget kan man istället använda Schemalägg oregelbunden arbetstid. Läs mer i avsnittet Schemalägg oregelbunden arbetstid.