Ordre

Generelt

Ordre kan du se og vedlikeholde ved å åpne firmaet/klienten, og deretter velger Hjem (firmanavn) | Salg | Ordrer i bildevelgeren til venstre i bildet.

En del av operasjonene kan også utføres fra kundebildet ved å høyreklikke i listen.

Når du har valgt en ordre får du en bildevelger til venstre hvor du kan vedlikeholde diverse opplysninger knyttet til valgt ordre, for eksempel Deltakere, Underprosjekter, med videre.

Ny ordre

Det finnes flere måter å lage ordre på:

I tillegg kan ordre lages på grunnlag av ordregrunnlag.

Nye ordrelinjer kan settes inn ved å klikke på Ny under gruppen Ordrelinjer i båndet øverst i bildet. Der kan du også sette inn linjer der du står i ordren, og eventuelt slette linjer. En del av feltene fylles automatisk ut på grunnlag av egenskaper satt på kunden, produktet, med videre. Disse kan overstyres.

Ønsker du å legge til flere linjer kan du klikke på Legg til mange. Du får da tilgang til å søke opp flere eller alle produktene og kan velge fra lista ved å holde nede Ctrl-knappen samtidig som du merker av de du ønsker med venstre museknapp. Når du har merket de du vil ha, trykker du på OK og det dannes en ordrelinje per valgt produkt.

Du styrer dessuten selv hvilke kolonner du ønsker skal være tilgjengelige for visning via feltvelgeren.

Se også

Ordre

Ordrebehandling

Ordren kan endres så lenge den ikke er fakturert. Velg fanen Ordre i båndet øverst i bildet, og deretter Endre i gruppen Redigering for å endre på ordren.

Ordren kan annulleres så lenge den ikke er fakturert, ved å velge ordren og klikke Annuller i båndet øverst i bildet under gruppen Redigering. Alle ordrelinjene blir slettet, men ikke ordrehodet. Annullerte ordrer kan du finne igjen under Alle-menyen øverst i ordrelisten.

Du kan når som helst skrive ut ordrebekreftelse og pakkseddel, selv etter at en ordre er fakturert. Du kan også skrive de ut flere ganger. Det gjør du ved å markere ønsket ordre fra listen og deretter velger henholdsvis Ordrebekreftelse eller Pakkseddel under gruppen Utskrift i båndet øverst i bildet.

En ordre må klargjøres for fakturering. Det gjør du enten inne i ordrebildet eller fra båndet øverst i bildet. Legg merke til at du kan markere flere ordre ved å holde Ctrl-tasten og klikke på ønskede ordre. Da kan alle valgte ordre klargjøres i samme operasjon. Ordren kan også klargjøres fra kundebildet under fanen for Ordre.

Når en ordre er klargjort for fakturering, kan den faktureres. Fra ordrelista kan du velge å fakturere valgt(e) ordre fra Fakturer under gruppen Handlinger, eller å fakturere alle klargjorte fakturaer ved å velge Fakturer alle klargjorte.