Forbindelser

Generelt

Forbindelser i Visma Quality Management er en fellesbetegnelse på aktører som kan være kunder, leverandører, medarbeidere, kontaktpersoner eller andre forbindelser.

Vedlikeholde forbindelser

Ny forbindelse

Du kan opprette nye forbindelser i de ulike bildene (Kunder, Leverandører, Andre forbindelser, Medarbeider eller Kontaktpersoner), eller ved å benytte knappene for nye forbindelser i fanen Ny i båndet øverst i bildet.

Du kan også opprette nye forbindelser ved å importere kunder fra fil, eller benytte Visma Bizweb under oppretting av forbindelsen.

Slette forbindelse

Når du sletter en forbindelse det ligger dokumenter på, vil dokumentene fortsatt være tilgjengelig i medarbeiderbildet til forfatteren av dokumentet.

Kategorisere forbindelser

Hensikten med å kategorisere forbindelser er muligheten til å behandle forbindelser i samme kategori på samme måte. Du kan for eksempel samle en type kunder som ligger i samme kategori, i et utvalg som du senere benytter til for eksempel fletting av felter i forbindelse med brev. I detaljbildet av forbindelsen kan du se hvilke kategorier den enkelte forbindelse er tilknyttet.

For å kunne koble kategori til en forbindelse, må kategorien være laget på forhånd. Kategorier vedlikeholdes under fanen Klient i båndet øverst i bildet, og valget Gruppering | Forbindelser | Kategorier under gruppen Innstillinger etter at du har åpnet klient/firma.

Du kan legge kategorier på kunder, leverandører, medarbeidere og andre forbindelser. Dette gjør du i detaljbildet på den enkelte forbindelse. En forbindelse kan ha flere kategorier.

Eksportere forbindelser

Alle lister over forbindelser kan eksporteres til Microsoft Excel. Dette gjør du ved å velge fanen Klient i båndet øverst i bildet når du står i listevisningen, og velger Eksporter til Excel under gruppen Utskrift og Eksport.

Dokumenter

Du kan knytte dokumenter til forbindelsene. Systemet skiller mellom arbeidsdokumenter og andre dokumenter, hvor et arbeidsdokument er et dokument som fremdeles er under arbeid, og ennå ikke klargjort for "arkivering".

Dokumenter kan lages basert på forhåndsdefinerte maler, eller de kan importeres.

Dersom du skal sende dokumentet pr e-post, vil teksten som står under fanen Notat ligge som teksten i e-posten i tillegg til selve dokumentet.

Når et arbeidsdokument er ferdig, kan høyreklikke på dokumentet og velge Flytt til dokument for å "arkivere" dokumentet. Du har også muligheter for å Kopiere arbeidsdokument, eller også Kopiere til dokument, ut fra hvordan du jobber.

Under Hjem (firmanavn) | Dokumenter | Dokumenter, vil du få en total oversikt over alle dokumenter som ligger på klienten.

Se også

Dokumenter