Du er her: Veiledninger > Veiledninger DI-Fakturering > Abonnementsfakturering

Abonnementsfakturering

Innledning

Som grunnlag for abonnementsfakturering benyttes standard-/tilbudsordrer.

For å kunne lage standard-/tilbudsordre må det hakes av for Tilbuds-/Standardordre under Egenskaper | DI-Fakturering | Ordrebehandling:

Lage standard-/tilbudsordre

Når koden er satt, og du velger Ordre | Vedlikehold, vil du se at du har fått flere rutinevalg.

Nå kan du lage, endre og overføre standard-/tilbudsordrer.

Abonnement generering

Når du skal overføre standard-/tilbudsordren til en normalordre må du velge 6 Overføring av standard-/tilbudsordre til normalordre under Velg rutine. Du kan her overføre denne til flere kunder i samme operasjon.

Du vil da få frem nye valg i et nytt bilde hvor du kan automatisk overføre disse til normalordre, overføre enkeltordre med bekreftelse og et eget valg, som du skal benytte, 3 - Abonnements generering fra tilbuds-/standardordre. Her kan du velge fra og til kundenummer du ønsker å "kopiere" ordren til. Dette kan du f.eks. bruke når du fakturerer aviser. Alle kunder som har fått avisen, og skal ha den samme regningen må da ligge etter hverandre i nummerering. Dette kan løses dersom du i Tellere/nummerserier har opprettet flere kundeserier. Dersom du har det, vil du få spørsmål om hvilken serie du skal opprette kundenummeret på.

En annen måte å gjøre dette på, er for eksempel å opprette de forskjellige kundene i forskjellige utskriftsgrupper. Da må de som oppretter nye kunder huske og angi hvilken utskriftsgruppe denne kunden hører hjemme i. Bruker du utskriftsgruppe behøver du ikke å ha abonnementskundene etter hverandre. Utskriftsgrupper for kunder opprettes under Fil | Grupper | Kundegrupper.

Slette tilbudsordre

Dersom du ønsker å slette tilbudsordre, kan dette gjøres under Verktøy | Verktøykasse | DI-Fakturering | Nullstille/slette | Standard-/tilbudsordrer. Angi hvilke ordrer du ønsker å slette ved å taste kunde, tilbudsnummer eller tilbudsdato.

Skal du bare slette en tilbudsordre, kan du velge Endre/slette standard-/tilbudsordre under Ordre | Vedlikehold. Her kan du søke etter en aktuell tilbudsordre eller klikke på Vis for å få fram alle. De ordrene du ønsker å slette, markeres og deretter klikker du på Slett.