Du er her: Veiledninger > Generelle veiledninger > Visma OPG og Visma DI OPG tjenester

Visma OPG og Visma DI OPG (Meldingstjenester)

Generelt

Denne veiledningen omhandler installasjon av nødvendige tjenester for å kunne benytte Visma.net AutoPay, Visma.net Expense og Visma Master Data Management. Dette gjøres kun en gang.

Se også

Visma.net AutoPay
Visma.net Expense

Kundeadministrator

Du må ha tilgang til en bruker i Visma.net som er kundeadministrator (har rollen Customer administrator) for firmaet (byrået) som skal benyttes.

Kundeadministrator benyttes bla. under installasjon av Visma On Premises Gateway, og du får tilsendt informasjon om denne brukeren når du bestiller aktuelle tjenester.

En bruker med rollen kundeadministrator kan også opprette firma og brukere i Visma.net-portalen, og gir også brukere aktuelle roller og tilgang til firma.

Viser til generell dokumentasjon om relevant Visma.net-produkt for beskrivelse av aktuelle roller, mv.

Visma On Premises Gateway

Før du kan overføre remittering eller motta elektroniske innbetalinger mot Visma.net AutoPay, motta informasjon om utlegg fra Visma.net Expense og synkronisere data mot Visma Master Data ManagementVisma On Premises Gateway (OPG) være installert.

OPG er en del av Integration Platform Project (IPP) i Visma, og er et uavhengig program som tar seg av kommunikasjonen mellom Visma DI og og de ulikene tjenestene i Visma.net-plattformen. Alle data som overføres mellom Visma DI og Visma.net går via en kryptert SSH-tunnel.

Du kan laste ned siste versjon av OPG og installasjonsveiledning fra Community på samme sted som du laster ned Visma DI.

Viser også til generell installasjonsveiledning/dokumentasjon om Visma On Premises Gateway for installasjon og oppsett av denne tjenesten.

NB! Dersom du installerer Visma OPG-tjenesten på en server og klientmaskiner skal benytte Visma.net AutoPay, må du være spesielt oppmerksom på dette punktet under installasjonen:

Som standard står haken på, og du må fjerne denne for at Visma OPG-tjenesten skal være tilgjengelig for klientmaskiner som skal overføre eller motta data fra Visma.net AutoPay.

NB! Under installasjonen kreves det en bruker i Visma.net som er kundeadministrator (customer administrator). Dersom brukeren har tilgang til flere firma får du en oversikt over tilgjengelige firma.

Merk! Vi anbefaler generelt at OPG installeres på samme maskin/server som Visma DI er installert på fra før, men det er fullt mulig å installere OPG på en helt frittstående maskin om du ønsker dette.

Visma DI OPG

Visma DI OPG er en meldingstjeneste som lytter etter nye meldinger som kommer fra Visma.net AutoPayog Visma.net Expense, slik som statusendinger på innsendte remitteringer, mottatte elektroniske innbetalinger, og varsel om utlegg ol. fra Visma.net Expense, og varsler Visma DI om at meldinger er ankommet. Tjenesten benyttes også i forbindelse med integrasjon mot Visma Master Data Management, noe som beyttes f.eks. i forbindelse med å synkronisere/over kontoplan, avdelinger, kunder osv. til Visma.net Expense.

Installasjon av tjenesten gjøres via et eget installasjonsprogram. Du kan installere tjenesten på en annen maskin enn hvor Visma DI er installert om ønsket.

Viser også til generell installasjonsveiledning for Visma DI for installasjon og oppsett av denne tjenesten.

NB! Under installasjonen kreves det en bruker i Visma.net som er kundeadministrator (customer administrator). Dette må settes opp i installasjonen for at Visma DI OPG skal kunne kommunisere med Visma On Premises Gateway. Det anbefales derfor at Visma OPG er installert før Visma DI OPG meldingstjenesten installeres.

Merk! Vi anbefaler generelt at Visma DI OPG meldingstjenesten installeres på samme maskin/server som Visma DI er installert på fra før, men det er fullt mulig å installere tjenesten på en helt frittstående maskin om du ønsker dette.