Du er her: Dokumentasjon > DI-Prosjekt > Rapporter i DI-Prosjekt

Rapporter i DI-Prosjekt

Innledning

Under Rapporter finnes det et utvalg av ulike prosjektrapporter.

Prosjektrapportene gjør det enkelt å få ut relevant og oppdatert informasjon fra det enkelte prosjekt, grupper av prosjekter eller hele prosjektporteføljen. Prosjektene du rapporterer fra kan grupperes etter ulike utvalg. Alle disse rapportene inneholder tallverdier hentet fra prosjektregnskapet.

Du finner også mulighet for utskrifter av prosjekter, ytere, prosjektkategorier og prosjektdistrikter under Fil | Filutskrifter | DI-Prosjekt.

Se også

Filutskrifter
Egenskaper rapportoppsett
DI-Blankettgenerator

Prosjektrapporter

Rapportene kan tas ut pr. firma eller pr. avdeling hittil i år eller fra prosjektstart. Deretter angis ønsket periode fra – til. Utvalgskodene varierer fra rapport til rapport.

Du får en del tilleggsspørsmål på alle rapporter, hvor du velger bl.a. prosjektperiode, utvalg på prosjekt, osv. Generelle spørsmål som finnes på de fleste rapportene finner du beskrevet under her, og valg som gjelder en eller få rapporter finner du beskrevet under de ulike rapportene.

Rapport 1 - Avdeling/Prosjekt/Linjenivå

Rapporten bygger på linjeoppbyggingen i resultatrapporten og har kolonner for periode­resultat, hittilverdier, budsjett og avvik. I DI-Regnskap kan du bygge opp 3 linje apportsett for resultatrapportene. Du må velge hvilket sett du ønsker å benytte i prosjektrapporteringen.

Rapport 2 - Avdeling/Prosjekt/Sum-konto

Rapporten er lik saldolisten i DI-Regnskap og inneholder kontonummer og navn samt kolonner for perioderesultat, periode­budsjett, hittilresultat og hittilbudsjett.

Rapport 3 - Avdeling/Prosjekt/Konto/Yter

Rapporten har kolonne for prosjekt og innen hvert prosjekt får du sum pr. konto og eventuelt yter med perioderesultat og hittil resultat, begge med antall og beløp. Rapporten har linje for sum pr. prosjekt. Innen hver konto/art summeres eventuelle ytere. Hvis prosjektet har kunde tilknyttet, skrives dette ut på rapporten.

Rapport 4 - Yter/Konto/Prosjekt

Rapporten har kolonne for yter og for hver yter listes opp alle beløp for hver konto spesifisert pr. prosjekt med sum pr. konto dersom flere prosjekter er belastet samme konto. Rapporten har kolonner for perioderesultat og hittilresultat, begge med antall og beløp.

Rapport 5 - Kategori/Sum-konto

Rapporten bygger på linjeoppbygging og linjetekster fra resultatrapportene. Hvis du har valgt en av resultat­rapportene som grunnlag for rapporter i DI-Prosjekt, velger du dette rapport­settet. Rapporten er sortert pr. kategori og inneholder kolonner for linjenummer/navn, perioderesultat, hittilresultat, hittilbudsjett og avvik.

Rapport 6 - Distrikt/Sum-konto

Rapporten bygger på linjeoppbygging og linjetekster fra resultatrapportene. Hvis du har valgt en av resultat­rapportene som grunnlag for rapporter i DI-Prosjekt, velger du dette rapport­settet. Rapporten er sortert pr. distrikt og inneholder kolonner for linjenummer/navn, perioderesultat, hittilresultat, hittilbudsjett og avvik.

Rapport 7 - Avdeling/Prosjekt/Yter

Rapporten er sortert pr. prosjekt (og eventuelt avdeling) og inneholder kolonner for prosjektstatus, yter, perioderesultat og hittilresultat, begge med både antall og beløp. Du får sum pr. prosjekt.

Rapport 8 - Avdeling/Yter/Prosjekt

Rapporten er sortert pr. yter og inneholder kolonner for prosjektnummer/navn, perioderesultat og hittilresultat, begge med både antall og beløp. Du får sum pr. yter.

Rapport 11 - Avdeling/Prosjekt/Konto-bilag

Rapporten er sortert pr. prosjekt (og eventuelt avdeling) og konto. Kolonnene varierer ut fra hvilken kolonnedefinering som er valgt.

Motkonto er vist både med kontonummer og navn, mens beløpskolonnen kun viser beløp ført i DI-Prosjekt. Rapporten har kolonner for yter, periode, avdeling, bilagsart, bilagsnummer, bilagsdato, anmerkning, avgiftskode, antall og påslag. Du får sum pr. prosjekt og sum pr. konto innenfor hvert prosjekt.

Rapport 12 - Konto

Rapporten sorteres pr. konto hvor du får listet opp alle prosjekter som har føringer på hver konto. Du får en sum pr. konto. Rapporten har i tillegg kolonner for Yter, Periode, Motkonto, Bilagsart, Bilagsnavn, Bilagsdato, Anmerkning, Avgiftskode, Regnskapsbeløp, Prosjektbeløp, Antall og Påslag.

Velg ønsket rapport basert på utvalgene Prosjektstatus, Prosjektutvalg og/eller Akkumulert pr avdeling. Tabell for feltforklaringer finnes først i dette kapittelet.

Rapport 21 – Konsentrert prosjektrapport

Rapporten lister opp prosjektene med spesifisering (kolonner) pr. prosjekt for omsetning, vareforbruk, bruttofortjeneste med prosent, lønnskostnader med prosent, andre kostnader og bidrag med prosent.

Rapport 101 – Listerapporter/prosjekt pr. avdeling

For at rapporten skal kunne brukes, må det defineres listerapportoppsett under Egenskaper| Rapportoppsett | Linje/nivå-redigering - Listerapport 1. I tillegg må alle konti defineres med hvilket linjenummer i listerapport 1 du ønsker å henvise kontoen til under Fil | Kontoplan | Rapportering.

Rapporten viser sum pr linje for valgte avdelinger for hvert prosjekt ut fra spesifiserte linjehenvisninger.

Rapport 102 – Prosjekt kontospesifisert

Rapporten lister opp prosjekt for prosjekt (nummer og navn) spesifisert pr. konto (nummer og navn) med sum pr. prosjekt. Kolonnene viser IB, denne måned, hittil i år og hittil i totalt.

Rapport 111 – Prosjekt med vareforbruk pr. yterintervall

Rapporten lister opp prosjektene med spesifisering (kolonner) pr. prosjekt for omsetning, vareforbruk, yter intervall 1 (vareforbruk), yter intervall 2 (vareforbruk), bruttofortjeneste med prosent, andre kostnader og bidrag med prosent.

Rapporten gir deg mulighet til å få en oversikt over hvor mye av vareforbruket som fordeles på aktuelle ytere. Du har to intervall tilgjengelig.

Rapport 112 – Yter/Sum-konto

Rapporten lister opp ytere med spesifisering (kolonner) pr. konto for perioderesultat, periode­budsjett, hittilresultat og hittilbudsjett.

Rapporter lik resultatrapport

Når du velger Rapporter lik resultatrapport, må du ta stilling til om du ønsker om tallene skal hentes fra regnskapshistorikken eller prosjekthistorikken. Dette valget gjør du under Egenskaper | DI-Prosjekt | Generelle.

Du kan velge mellom rapportertyper, slik som etterkalkyle og komprimert etterkalkyle som er lik resultatrapporten i DI-Regnskap, saldolister og etterkalkyler pr. enhet.

Det er også mulig å lage egne rapporter i DI-Blankettgenerator for disse rapportene.

Resultatrapport

Saldoliste prosjekter

Rapporten bygger på resultatrapporten i DI-Regnskap. For å kunne skrive ut denne rapporten, må du endre i rapportoppsettet.

Se også

Saldoliste i DI-Prosjekt

Etterkalkyle pr. enhet

Rapporten dekker både periode, hittil i år og hittil fra prosjektstart.

Rapporten bruker bare resultatrapport 1 som grunnlag og foretar følgende summering i kolonnene:

# Kolonne Beskrivelse

1

Timer (antall)

Antall hentes fra salg, linje 301 til 399. Det som er definert som antall under prosjekt.

2

Inntekt

Linje 301 til 399.

3

Under lev

Linje 400 til 499 + linje 600 til 739 + linje 750 til 899.

4

Lønn

Linje 500 til 532.

5

Feriep./aga

Linje 533 til 599.

6

Reise

Linje 740 til 742.

7

Diett

Linje 743 til 749.

8

Driftsresultat

Sum av kolonne 2 til 7.

Rapporten skrives ut fra blankettgenerator. Fortegn i rapporten er snudd i forhold til vanlig regnskapsoppsett, dvs. inntekt = pluss og kostnad = minus.

Rapporter til Excel (mal)

Dette er standardrapporter som kan skrives til Microsoft Excel-format.

Se også

Rapporter til Excel (mal) - DI-Prosjekt