Du er her: Veiledninger > Veiledninger DI-Office > Fullmakter

Fullmakter

Generelt

God regnskapsføringsskikk (GRFS) kapittel 3.6 inneholder informasjon om fullmakter man må forholde seg til som ekstern regnskapsførervirksomhent. Viser til denne for mer informasjon om hvilke fillmakter som skal opprettes og hvor lenge disse skal oppbevares.

Andre typer selskap kan også ha andre fullmakter som for eksempel ansatte i firmaet besitter.

Fullmakttyper

Før du kan opprette fullmakter, må du først opprette fullmaktstyper. Dette er en oversikt over hvilke typer fullmakter klienten har eller kommer til å ha.

Du oppretter disse på firmaet/klienten ved å velge fanen Klient i båndet øverst i bildet, og deretter går du til Gruppering | Dokumenter | Fullmaktstyper.

Det er også mulig å vedlikeholde fullmaktstyper fra kundebildet når du oppretter fullmakter.

Fullmakter

Når du har opprettet nødvendige fullmaktstyper, kan du opprette fullmakter på kundene. For å opprette fullmakter knyttet til en kunde, åpner du detaljbildet for kunden.

I bildevelgeren til venstre i bildet finner du Fullmakter under gruppen Dokumenter. Trykk på Ny i under fanen Fullmakt i båndet øverst i bildet:

Velg Fullmakt-type og registrer øvrige opplysninger.

Merk! Fullmaktene knyttes til en medarbeider.

Fullmakter på medarbeideren

Dersom fullmakten er opprettet på kunden, vil den også automatisk vises når du velger Fullmakter i bildevelgeren i detaljbildet på medarbeideren.

Alternativt kan fullmakten opprettes direkte fra medarbeiderbildet.

Fullmaktsdokument

Dersom du ønsker å knytte fullmaktsdokumentet til fullmakten, kan du enkelt legge dette til. Dette gjøres enten ved å klikke på Ny-knappen under Dokument i bildet, eller dra og slipp dokumentet inn i bildet.

Du vil dermed kunne se fullmaktsdokumentet i bildet:

Du kan også åpne dokumentet for å vise det i eksternt visningsprogram, eller lagre dokumentet til fil.

Rapporter

En rapport over alle fullmakter kan du skrive ut under DI-Office | Utvalt/Rapporter | Rapporter i menyen til venstre i klient/firma-bildet:

Du kan velge om du ønsker å skrive ut bare gjeldende eller også avsluttede fullmakter, og evt. gjøre utvalg på fullmakts-typer, medarbeider og/eller kunde.