Du er her: Veiledninger > Veiledninger DI-Regnskap > Manuell post-mot-post

Manuell registrering av post-mot-post

Generelt

Post-mot-post rutinen kan brukes ved registrering av innbetalinger fra kunder og ved utbetaling til leverandører. Det finnes ulike måter for bruk av post-mot-post. Hvilken type post-mot-post-behandling som skal gjelde for firmaet (klienten) velger du under Egenskaper | Kunder | Post-mot-postbehandling og Egenskaper | Leverandører | Post-mot-postbehandling.

Har du valgt en Post-mot-post-behandling hvor referanse og/eller beløp er grunnlag for kryssing, kommer du kun inn i den manuelle avkrysningsrutinen når referanse og/eller beløp ikke stemmer. Har du valgt Manuell Post-mot-post-behandling, kommer du alltid inn i den manuelle rutinen såfremt det finnes motposter å krysse mot.

Ønsker du å avslutte kryssingen, tastes <ESC>, og du får spørsmål om å avslutte. (For å bla i postene brukes +/- tastene.)

Betalingskoder

I kolonne for betalingskode (Bt kd) setter du kode for behandling av den åpne posten.

Se også

Vedlikehold åpne poster