Du er her: Veiledninger > Veiledninger DI-Office > Prosentvare (Automatisk påslag)

Prosentvare (Automatisk påslag)

Generelt

Du kan opprette en vare/produkt som defineres som Prosentvare. Når du registrerer en ordrelinje med en vare/produkt som er definert som prosentvare, blir utprisen behandlet som prosent av ordretotalen.

Ordrelinjen er ellers helt likt andre ordrelinjer, med kobling til selger, konto, osv.

Se også

Ordrer

Opprette Prosentvare

Det kan defineres en eller flere prosentvarer som automatisk legges på til slutt under generering av ordre fra ordregrunnlag.

For å sette opp prosentvarer, må du først aktivere for bruk av dette. Åpne fanen Klient i båndet øverst i bildet, og velg Økonomi | Fakturering under gruppen Innstillinger. I bildet haker du av for Aktiver bruk av prosentvare under Automatikk:

Deretter definerer du prosentvarer under fanen Klient i båndet øverst i bildet ved å gå til Økonomi | Diverse | Prosentvarer under gruppen Innstillinger:

Klikk på knappen Ny for å opprette ny prosentvare, og legg inn ønsket prosentvis tillegg på produktet.

Det er mulig å justere prosentvaren i ordren, samt legge til ett eller flere prosentpåslag manuelt ved oppslag på vare.

Se også

Produkter

Prisvariant

Du kan benytte prisvariant (ikke faktor) på denne typen varer, der "utprisen" kan justeres med en annen prosentsats for en bestemt kunde, medarbeider (selger), eller prosjekt, og evt. for et ønsket datointervall. Det blir ikke tatt hensyn til rabatt når prisvariant benyttes på denne måten:

Se også

Prisvarianter (Pris / Faktor)