Du er her: Veiledninger > Veiledninger DI-Office > Prisvarianter (Pris / Faktor)

Prisvarianter (Pris / Faktor)

Generelt

Pris/faktor er en tilleggsmodul som gjør at du har anledning til å benytte prisvarianter. Det vil si at du kan ha et produkt eller en timeart med forskjellige priser. Disse kan være koblet til kunde, medarbeider, produkt og/eller prosjekt.

Merk! Det er ikke mulig å endre produktgruppe på produkter som er i bruk av prisvariant.

Dersom du er usikker på hva som finnes av prisvarianter på kunde, medarbeider, produkt eller prosjekt, kan du ta ut en rapport over dette. Rapporten finner du på klienten/firmaet under DI-Office | Utvalg/Rapporter | Rapporter. Åpne gruppen Diverse, og der finner du rapporten Prisvarianter.

Se også

Rapporter

Registrer prisvariant

For å registrere prisvariant åpner du klienten/firmaet. Velg fanen Klient i båndet øverst i bildet, og deretter velger du Økonomi | Prisvarianter i gruppen Innstillinger.

Dersom du ikke tidligere har benyttet prisvarianter på klienten og ikke har aktivert koden Bruk prisvariant ved registrering av tilbud, ordre og ved maskinell generering av ordre under Økonomi | Fakturering, vil du få spørsmål om denne koden skal aktiveres:

I bildet for vedlikehold av prisvarianter velger du fane for hvilken type prisvariant du ønsker å registrere. Du kan velge mellom Standard, Timeart eller Faktor.

Trykk på knappen Ny for å lage ny prisvariant og knytt opp mot kunde, medarbeider, produkt og/eller prosjekt. Du kan opprette så mange prisvarianter du ønsker på en vare, og en kunde kan i tillegg knyttes til valgfritt antall prisvarianter.

Ønsker du å kunne angi et minimumsantall for beregning av faktor, kan du legge inn feltet Minimum antall under vedlikehold av faktor. Denne funksjonen benyttes dersom kombinasjonen faktor og avrunding gir uforutsett mye faktorberegning på lite tidsforbruk i kalenderen. Dersom verdien settes større enn null, vil timeregistreringen i kalenderen med antall minutter mindre enn denne verdien utelates fra faktorberegning under generering av ordregrunnlagslinjer. Minimum antall angis i minutter.

Bruk av prisvariant

Registrer tilbud, ordregrunnlag eller ordre på vanlig måte.

Benytter du ordregrunnlag, vil du se at det ligger prisvariant nederst i detaljbildet. I tilbuds- eller ordrebildet vil du få frem en kolonne med spesialpris:

Finnes det prosentrabatt, vil du se at denne er ferdig utfylt.

Se prisvariantene fra kundelisten

Når du står i kundelisten, kan du se hvilke prisvarianter som er knyttet til den enkelte kunde dersom du velger Prisvarianter i detaljvisningen nederst i bildet:

Kombinasjoner av prisvarianter

Hvilke kombinasjoner av pisvarianter ser du til høyre i bildet når du oppretter eller endrer på prisvarientene:

I bildet over er det kun valgt Kunde, og Hjelp til høyre i bildet har blitt oppdatert til å vise hvilken kombinasjon som er valgt, og har skravert ut ugyldige kombinasjoner.

Spesialbehandling for Timearter

Dersom pris på produkt er 0,-:

• Ved bruk av pris kun på medarbeider og 0 i pris på produkt, utelater det bruk av andre kombinasjoner og vil alltid overstyre disse.
  • Ved bruk av pris kun på kunde og 0 i pris på produkt, utelater det bruk av andre kombinasjoner og vil alltid overstyre disse.