Du er her: Dokumentasjon > Generelt om Visma DI

Generelt om Visma DI

Informasjon

Visma DI er sammensatt av programmer og moduler og består i hovedsak av produktgruppene DI-Business og DI-Office. Du kan tilpasse løsningen til din bedrifts behov.

Alle produkter i Visma DI har felles overordnet menysystem/oppstartsbilde - Visma DI Meny - som inngår i alle løsninger.

Vi ønsker deg velkommen som bruker og håper du blir godt fornøyd med produktene!

Se også

Visma DI Meny
DI-Office
DI-Business
Systembeskrivelse (DI-Business)

Produktinformasjon

DI-Business består av DI-Regnskap, DI-Prosjekt, DI-Fakturering og DI-Elbet.

DI-Office består av DI-Office Byrå, DI-Office CRM, DI-Office Husleie og DI-Office Fakturering.

Se også

Visma DI Meny

DI-Business

DI-Business består av en rekke ulike moduler. Ved hjelp av modulene kan du for eksempel føre regnskap/prosjektregnskap, fakturere, og utføre elektroniske betalinger.

DI-Business er integrert med DI-Office. I tillegg kan du importere/eksportere fra/til filer. Hva som er mulig, er avhengig av hvilken løsning du velger.

Se også

DI-Business

DI-Regnskap

DI-Regnskap er et komplett regnskapssystem utviklet i nært samarbeid med blant annet regnskapsbransjen. DI-Regnskap leveres i flere modeller samt i ett-firma eller flerfirmaløsning.

DI-Regnskap leveres med ferdig oppbygd kontoplan og standard valg for egenskaper/­oppsett. Det er derfor klar til bruk etter installasjon. DI-Regnskap kan benyttes som et separat system for registrering av bilag og utskrift av de nødvendige regnskaps­rapporter eller integreres med DI-Fakturering, DI-Prosjekt-/timeregnskap eller forskjellige bransjeløsninger.

DI-Regnskap er integrert med DI-PaperLess for bl.a. skanning av bilag og avstemmingsprogrammer.

Se også

DI-Regnskap
Integrasjon mellom DI-Business og DI-PaperLess

DI-Fakturering

DI-Fakturering kan benyttes som et separat system for registrering av tilbud og ordrer samt utskrift av fakturaer, bank-/postgiro, postoppkrav og kreditnotaer. Både kontant- og kredittfakturering kan benyttes.

I tillegg inneholder systemet en lager-, innkjøp-, bestillings- og statistikkmodul.

Se også

DI-Fakturering

DI-Prosjekt

DI-Prosjekt er et standardsystem for prosjekt-/timeregnskap.

Se også

DI-Prosjekt

DI-Elbet

Ved å benytte seg av de tjenester som finnes i DI-Elbet vil du spare deg for mange manuelle og tidkrevende rutiner. Du minsker dessuten feilrisikoen, ved at du kun registrerer en post én gang. Du har alltid full oversikt over hva som skal sendes/leses inn, og du kan gå inn i prosessen til enhver tid og endre/avbryte rutiner.

DI-Elbet inneholder blant annet rutiner for elektronisk remittering mot Visma.net AutoPay og banker/Nets, samt elektronisk innbetaling som OCR-faktura, avtalegiro og autogiro fra Visma.net AutoPay og banker/Nets.

Se også

DI-Elbet

DI-Office

DI-Office består av en rekke ulike moduler. Ved hjelp av modulene kan du for eksempel tilrettelegge interne rutiner. Du kan lage oppdrag som danner maler for alle typer rutineoppgaver, for eksempel bilagsregistrering i et regnskapsbyrå eller faste kundemøter i en annen type bedrift. Når oppgavene utføres, dras de over til kalenderen for tidsregistrering. Det som ligger i kalenderen kan, ved hjelp av få tastetrykk, danne ordrer som kan gå videre til fakturering uten ytterligere registrering.

DI-Office er integrert med DI-Business. I tillegg kan du importere/eksportere fra/til filer. Hva som er mulig, er avhengig av hvilken løsning du velger.

Se også

DI-Office

DI-Office Fakturering

DI-Office Fakturering er et enkelt, men innholdsrikt program for mindre bedrifter som har kunden i fokus i det meste de foretar seg. Programmet er utviklet for å gi brukerne stor fleksibilitet, slik at du lett kan tilpasse bruken til selskapets rutiner og forretningsfilosofi. Har du behov for rutiner for innkjøp og lageroppfølging, anbefales DI-Fakturering.

Se også

DI-Office Fakturering

DI-Office Byrå

Dette er en komplett driftsløsning for alle regnskapsbyrå. DI-Office Byrå er en integrert del i ”produksjonen” i byrået og ivaretar byråets krav til kvalitetssikring, både med hensyn til etablering, gjennomføring og kontroll av oppdragene i tillegg til de nye forskriftene om Risikovurdering og internkontroll. Dette løses blant annet med integrasjon av KS-Komplett i samspill med DI-Office Byrås unike interne kontrollrutiner. DI-Office Byrå tilbyr moduler som kan kombineres etter behov.

I DI-Office Byrå finner du funksjoner som:

• Kalender og ressursplanlegging, timeregistrering
  • Oppdragsstyring og oppgaveoppfølging
  • Dokumenthåndtering
  • CRM
  • Datafangst ved byrådrift

DI-Office Husleie

DI-Office Husleie er et system for husleieinnkreving og benyttes til innkreving av husleie og innsending av ligningsoppgaver i papirform eller via Altinn. Du vedlikeholder utleier, boliger, leieforhold, leietakere og foretar utfakturering. Purring og regnskapsførsel utføres i DI-Regnskap. DI-Husleie tilfredsstiller alle offentlig krav til innrapporteringer.

Se også

DI-Office Husleie

DI-Office CRM

Dette er en løsning for å administrere og holde kontroll på alt selskapet foretar seg mot sine relasjoner. Relasjonene kan være eksisterende kunder, potensielle kunder, leverandører, medarbeidere, andre forbindelser, osv. Sagt med andre ord; en løsning for god og riktig kunde- og salgsoppfølging.

Generell informasjon

Forbehold

Visma AS er ansvarlig ovenfor sluttbruker som har tegnet obligatorisk vedlikeholds­­kontrakt, for at de funksjoner som er beskrevet i brukerhåndboken, fungerer i programproduktet. Visma AS er imidlertid uten ansvar for de konsekvenser mulige feil i programproduktet kan ha for sluttbruker på annen måte enn at feilen blir rettet etter de regler som er gitt i vedlikeholds­kontrakten.

Visma AS er uten ansvar for følger av alle slag for sluttbruker hvis systemene ikke fungerer på grunn av feil installasjon av programproduktet på brukerens maskiner med hensyn til skrivere, nettverksløsninger, bruk av residente tilleggsprogrammer og drivere for tastatur og skjerm.

Installasjon av produktene er kundens ansvar.

Visma AS er uten ansvar for de konsekvenser det har for sluttbruker, for forhold som skyldes feilbetjening, feil bruk av programproduktet, tap av data som skyldes manglende sikkerhets­kopiering til eksterne lagringsmedia, feil på utstyr, strømbrudd eller andre forhold som forstyrrer vanlig driftsmønster.

Visma AS er uten ansvar dersom det installerte programproduktet ikke dekker de behov sluttbruker har, så som manglende funksjoner, manglende ytelse, begrensninger eller andre mangler sluttbruker mener programproduktet måtte ha.

Rettigheter

Alle programprodukter levert av Visma AS er Visma AS's eiendom. Sluttbruker kjøper bruksrettigheter fra Visma AS eller gjen­nom godkjent forhandler. Dette gir sluttbruker rett til bruk av programproduktene til de formål som omtales i lisensavtalen.

Alle kontraktsforhold må være registrert hos Visma AS før de regnes som legitime.

Enhver form for kopiering av programprodukter eller annen urettmessig tilgang til programvare fra sluttbruker til andre juridiske personer enn de som er omtalt i lisensavtalen, betraktes som ulovlige. Rettslige forføyninger må i slike tilfelle påventes.

All form for videresalg av programprodukter med tilhørende ret­tigheter fra en sluttbruker til en annen, betraktes som ulovlig hvis dette ikke har skjedd med Visma AS's skriftlige samtykke.

Tilpasninger

Under visse betingelser kan et spesialtilpasset programprodukt leveres fra Visma AS. Forespørsel om tilpasninger må i hvert enkelt til­felle rettes til Visma AS, som vurderer mulighetene for gjennomføring. Et spesialtilpasset programprodukt må kreve en oppdatering ved versjonsendring. Kunden må i hvert enkelt tilfelle påregne seg omkostninger ved versjon­sendring av tilpasningene.

Dokumentasjon

Dokumentasjon av Visma DI programprodukter leveres elektronisk og kan nås fra Menyen under Hjelp | Dokumentasjon eller fra Hjelp-tasten i produktet. Dokumentasjon forklarer de ulike funksjonene i systemet.

I tillegg til dokumentasjon knyttet til hver produktgruppe, har du tilgang til ulik form for dokumentasjon under Infosenteret som du finner i Bildevelgeren. Infosenteret har direkte tilgang til Visma Community hvor du finner brukertips, nyheter og annen interessant informasjon.

Viktig! Dokumentasjonen leveres komplett med beskrivelse av alle moduler.

Dersom dokumentasjonen ikke stemmer overens med systemet kan dette ha flere årsaker:

• Dere har ikke lisens for modulen
  • Det kan være satt begrensninger på rettigheter (ta kontakt med systemansvarlig hos dere)

Se også

Systembeskrivelse (PDF)
Tekniske krav (PDF)
Veiledning for nyinstallasjon (PDF)
Veiledning for oppdatering (PDF)

Klientorienterte versjoner

Visma DI leveres i flerfirma-/klientorienterte versjoner.

Det er mulig å opprette egne kontoplaner og rapporter for de ulike bransjene som regnskaps­byrået skal dekke. For å slippe å gjøre samme jobb flere ganger kan allerede oppret­tede data­sett benyttes som mal for nye firma/klienter.

Du kan bygge opp klientmaler. Hvis en kon­toplan og til­hørende rapportformularer som er laget, også passer for andre firma/­klienter, kan en kopi (minimum kontoplan, firma­opplysninger, rapportoppsett og egenskaper) lagres på disken som en mal for oppretting av nye firma/klienter senere. Hvis firmaene/klientene kan grupperes sammen i bransjer, lages en mal for hver bransje. Dette kan dekke store deler av firmaene/klientene.

Tips! Husk å oppdatere malene til nye versjoner og nytt år.

Opplæring

Et kurs i det programproduktet (de programproduktene) du har installert gir hurtigere oppstart og dermed lavere kostnader i forbindelse med igangkjøring. Våre kontorer og våre internett­sider gir opplysninger om de kursplaner som til enhver tid tilbys nye og "gamle" brukere. Vi tilbyr også bedriftsinterne kurs.

Visma Community

Brukere av Visma DI får tilgang til egne hjemmesider (kundeportal) på internett, Visma Community. Her legges oppdateringer, tips og annen informasjon rettet mot kundene.

NB! Det er svært viktig at brukere holder seg oppdatert på hva som legges ut på Visma Community. Det er vår raskeste vei for å distribuere viktig informasjon.