Du er her: Veiledninger > Veiledninger DI-Regnskap > Integrasjon DI-Trioplan

Integrasjon DI-Trioplan

Innstillinger

Slik gjør du:

• Velg firma/klient og deretter DI-Business i bildevelgeren til venstre.
  • Under fanen DI-Business i båndet øversti bildet velger du Innstillinger | Egenskaper DI-Business under gruppen Innstillinger.
  • Under Oppstartsparametre DI-Business og overskrift Trioplan, finner du innstillinger for oppsett av integrasjon med DI-Trioplan.

Oppstartsparametre DI-Business

Starte DI-Trioplan

DI-Trioplan kan startes fra menyen i Visma DI. Du velger da DI-Business i båndet på aktuell klient og du finner valget DI-Trioplan i gruppen Programmer.

Hvis du har etablert et datasett og velger å starte DI-Trioplan fra menyen på en klient, kommer du rett inn i DI-Trioplan Hovedmeny på valgt klient. Hvis du ikke har et etablert datasett på valgt klient, kommer du inn i DI-Trioplan hvor du kan etablere datasettet.

Rapportering i DI-Trioplan

Dersom rapportsett for firmaet er definert, vil det automatisk bli hentet opp.

Dersom det ikke er definert, vil du få opp rutinen for oppretting av datasett i DI-Trioplan. Valget er imidlertid avhengig av at du har laget sti til oppstart av DI-Trioplan.

Budsjettall fra DI-Trioplan til DI-Regnskap

Fra DI-Trioplan

Dersom du har flere budsjettalternativ, velg det budsjettet som skal eksporteres.

Slik gjør du:

• Velg meny Budsjettering | Diverse budsjettrutiner | Til regnskap
  • Velg Lag fil som kan overføres til regnskapssystemet
  • Skriv inn sti og filnavn, filen skal være en txt-fil

Import i DI-Regnskap

Slik gjør du:

• Velg Verktøy | Import av data | Budsjettall | DI-Trioplan, Accessversjon
  • Velg filen som ble eksportert fra DI-Trioplan. Den vil foreslå trionnn.txt (hvor nnn tilsvarer klientnr) og forventer å finne filen i klientmappen.
  • Start innkopiering. Budsjettet er nå importert i DI-Regnskap og ligger som neste års budsjett.

NB! Selv om du kjører årsavslutning i DI-Regnskap, så vil ikke budsjettet flytte seg til årets budsjett.

Merk! Etter at dette er gjort må du velge Fellesrutiner. Under Korrigering starter du korrigering av kontoregister (rutine 1), slik at alle linker vedrørende avdeling blir korrekt. Denne rutinen bør kjøres selv om du ikke benytter avdeling i DI-Regnskap siden tallene i DI-Trioplan ligger inne på avdeling 0.