Du er her: Veiledninger > Veiledninger DI-Office > Factoring

Factoring DI-Office

Generelt

I DI-Office Fakturering kan du velge å benytte factoring på klienten. Er dette valgt, kan du også ekskludere enkelte kunder fra factoringavtalen om du ønsker.

NB! Betalingsavtaler / factoring i DI-Office krever egen lisens.

Avtale

Dersom firma/klient har avtale med et factoringselskap for innkreving av faktura, må du opprette avtale med nødvendige opplysninger.

Avtaler vedlikeholder du i gruppen Innstillinger under fanen Klient i båndet øverst i bildet etter at du har åpnet Klient/firma i klientlisten. Klikk på Økonomi | Factoringavtaler.

Du får da opp et bilde som viser registrerte avtaler, og hvor du kan opprette nye, endre eller slette avtaler:

Har du flere avtaler, kan du også angi en av disse som standard som skal benyttes ved oppretting av nye kunder.

Registrer deretter nødvendige og ønskede opplysninger. Felt merket med * registreres.

Dersom du ikke finner ditt format, ta kontakt med Visma DI Support for videre avtale.

Kunden

På kunden setter du factoringavtale du ønsker å benytte. Det gjøres ved å åpne kunden og sett egenskapen Bruk factoringavtale under Egenskaper | Egenskaper til valgt factoring-avtale:

Setter du egenskapen til blank, blir ikke factoring benyttet på kunden.

Det også er mulig å overstyre kundens factoringavtale direkte på ordren.

Blankett

Det er laget egne blanketter ved bruk av factoring, både for normal faktura og e-postfaktura. Disse kan redigeres om ønskelig under Generelt | Blankettoppsett i gruppen Innstillinger i båndet på klienten.

Fakturering / Fakturajournal

Når fakturaene er skrevet ut, må du eksportere filen som skal sendes over til factoringselskapet. Dette gjør du ved å velge Fakturajournal, -eksport og factoring fra fanen Faktura og gruppen Utskrift og eksport i båndet øverst i bildet:

Velg ønsker fakturanummerintervall i bildet som dukker opp, og sjekk at øvrige avkrysninger er som ønsket:

For å generere factoringfiler, må det hakes av for Kjør factoring... Når rutinen er kjørt, vil det være dannet nødvendige filer i angitt område.

Har du angitt e-postadresse for mottak av filene på factoringavtalen, vil du automatisk få opp et forslag til e-post hvor filene ligger som vedlegg:

Har du ikke angitt e-postadresse på factoringavtalen, må du manuelt lage en e-post og legge til filene hvis ikke annen leveranse er avtalt med factoringselskapet.