Du er her: Veiledninger > Veiledninger DI-Business > Kontostatus

Kontostatus

Generelt

Både hovedbok og reskontro kan gis status.

Alternativene er:

Status Beskrivelse

Aktiv

Normal

Kontoen er åpen for alle typer føring – bilagsregistrering og ordrebehandling. Alle ordretyper kan registreres på kunden

Sperret

Ikke tillatt å føre på konto

Hvis du forsøker å opprette ordre/innkjøpsordre på sperrede kunder/leverandører, vil du få melding om at kontoen er sperret, og at det ikke kan dannes en ordre på denne. Vil du se hva som er notert i notatfeltet, klikker du på Notater i ordrehodet.

Hvis det ligger ordre på kunden som ikke er utfakturert når du endrer status til Sperret, vil du ikke få fakturert. Du vil få beskjed om at kunden(e) er sperret. Det fungerer på samme måte med kreditnotaer.

Det er mulig å endre normalordre til kontantordre på kunder hvor status er satt til Sperret.

Observasjon

Advarsel ved føring

Når status er satt til Observasjon, vil du få beskjed, men kan likevel registrere bilag/ordrer. Benytt Notater i ordrehodet for å legge inn mer informasjon.

Under fakturering på kunder som er satt til observasjon, vil du ikke få melding.

NB! I DI-Fakturering gjelder denne funksjonaliteten når du registrerer en normalordre, en standard-/tilbudsordre, benytter overføring av standard-/tilbudsordre til normalordre, overfører fra fakturahistorikk, bytter kunde på en ordre samt ved utskrift av faktura (kun status = Sperret).