Du er her: Kom i gang > Kom i gang for Online-kunder

Kom i gang for Online-kunder

Innledning

Velkommen til en introduksjon av Visma DI. Vi håper at du blir en fornøyd bruker, og at denne introduksjonen vil gi deg et godt innblikk i bruken av programmet.

Funksjoner som gjelder installasjonen generelt finner du i oppstartsbildet. Funksjonalitet som gjelder firma/klient, finner du etter at du har åpnet klienten/firmaet.

Bildeoppbygning

Øverst i bildet finner du båndet som inneholder ulike kategorier og kommandoer:

Kommandoer som hører sammen er gruppert, f.eks. i gruppen Gå til i bildet over kan du velge mellom kommandoene Vindu, Program og Naviger. Noen kommander vil åpne en ny meny som du må velge riktig kommando for å gå videre.

Under båndet finner du kommandolinjen og verktøylinjen:

Kommandolinjen (øverste linjen i bildet over) og verktøylinjen (nederste linjen i bildet over) inneholder kommandoer som alltid vil være synlig uavhengig av hvilke bilde du er inne på (gjelder kun hovedbildet). Les mer om hvordan du tilpasser verktøylinjen.

Under kommando- og verktøylinjen finner du bildevelgeren til venstre og til høyre for denne finner du hovedbildet. Hva som vises i bildevelgeren og hovedbildet, er avhengig av om du står i oppstartsbildet, har valgt firma eller hvilke produkter som er installert.

Helt nederst i bildet har du statusinformasjon:

Denne viser blant annet hvilket byrå du er pålogget og hvem du er pålogget som. Etter at du har åpnet en klient, vil du se hvilket firma/klient du jobber med.

Se også

Oppstartsbilde/Meny og verktøylinjer

Infosenter

I vårt Infosenter i Bildevelgeren finner du Hjelp om programvaren og Nyheter og tips som inneholder nyttig informasjon for deg som bruker av vår programvare.

Infosenteret er en inngangsportal som gir deg enkel tilgang til dokumentasjonen om Visma DI, komme i gang hefter, direktelenker til ulike emner or produkter i Visma Community, samt en oversikt over nyheter og tips om programvaren.

I bildet har du også knapper for å åpne Visma Community direkte:

Se også

Infosenter
Bildevelgeren

Hjem

I bildevelgeren kan du velge ditt eget brukernavn. Avhengig av rettigheter, vil du få en oversikt over funksjonalitet som er knyttet til deg som bruker.

Se også

Kom i gang med Visma DI - Innlogget bruker / Brukernavn

Favoritter

Under Favoritter i Oppstartsbildet, vil du kunne legge inn Favorittforbindelser. Du får også en oversikt over sist viste forbindelser og siste gjøremål.

Planlegging / Dokumenter

Har du installert kalender og dokumenter, vil du kunne se din egen kalender, dagsoversikt, meldinger, e-post og eventuelt KS håndboken.

Tilpasse verktøylinjen

Du kan selv tilpasse verktøylinjen i Oppstartsbildet med snarveier etter eget behov. Les mer om å tilpass verktøylinjen her.

Åpne klient og starte ønsket program

Du starter alltid med å velge klient/firma du skal jobbe med.

Når du har åpnet klienten, kan du vedlikeholde firmaopplysninger, og du vil du få en oversikt over tilgjengelige program i bildevelgeren til venstre.

NB! Husk å vedlikeholde firmaopplysninger (Klient) før du tar i bruk øvrige programmer.

Se også

Klientliste
Klient/firma

Dashboard

For hvert firma/klient finnes et Dashboard. Et Dashboard gir en enkel, grafisk  oversikt over trender og utvikling. Dashboard i Visma DI gir i første utgave mest informasjon for brukere som benytter DI-Office Fakturering, men funksjonaliteten vil utvides i fremtidige versjoner.

Hvilke valg som er tilgjengelig i bildevelgeren under Dashboard er avhengig av hvilke lisenser firmaet/klienten har. Benytter du de fleste funksjoner i DI-Office Fakturering samt DI-Regnskap, får du flest mulige valg.

Se også

Dashboard

Klient

Under dette valget (firmanavnet vil stå i menyen) finner du informasjon og generelle egenskaper om valgt klient/firma.

Se også

Klient/firma

DI-Office

Du starter ved å markere DI-Office i Bildevelgeren.

Se også

DI-Office

Ønsket rutine kan du enten velge fra listen i Bildevelgeren, og deretter rutinen i Hovedbildet.

Rapporter

Utskrift av rapporter i DI-Office vil du finne i Bildevelgeren under Utvalg/Rapporter etter at du har åpnet klient/firma.

Marker ønsket rapporter fra bildet Rapporter eventuelt Favoritter og trykk kommando Kjør denne rapporten for å få rapporten opp på skjerm, alternativt tastetips. Les mer om Rapportering i DI-Office.

Definere utvalg

Du vil finne mulighet til å definere Utvalg i Bildevelgeren under Utvalg/Rapporter. Les mer om hvordan du definerer rapportutvalg.

DI-Business

Du starter ved å markere DI-Business i Bildevelgerer.

Se også

DI-Business

Ønsket rutine kan du enten velge fra listen i Bildevelgeren, og deretter rutinen i Hovedbildet eller via tastaturet (Tastetips). Alle rutiner i DI-Business kan nås via Direktevalg.

Da benytter du Søk og kommandoer til en hurtigoppstart av rutiner på klient. Skriv inn direktemeny på rutinen du ønsker å starte opp (f.eks. ”R21” vil starte opp bilagsregistrering av årsbilag). Det finnes en nedtrekksmeny hvor du kan velge ønsket rutine.