Du er her: Dokumentasjon > Visma DI Meny > Klienter > Dashboard

Dashboard

Generelt

For hvert firma/klient finnes et Dashboard. Et Dashboard gir en enkel, grafisk  oversikt over trender og utvikling. Dashboard i Visma DI gir mest informasjon for brukere som benytter DI-Office Fakturering, men funksjonaliteten vil utvides i fremtidige versjoner.

NB! Kom gjerne med ønsker om utvidet funksjonalitet i Dashboardet i Visma DI.

Bildevelger

Hvilke valg som er tilgjengelig i bildevelgeren under Dashboard er avhengig av hvilke lisenser firmaet/klienten har.

I bildevelgeren til venstre i detaljbildet kan du velge hvilke dashboard du ønsker å vise.

Forbindelser
Bildet viser en oversikt/statistikk over tidsforbruk på medarbeidere.

Salg
Her får du en enkel oversikt over totaler for ordre og faktura på klienten. Tall hentes fra tilbud, ordregrunnlag, ordre og faktura, og fordelt på selger, kunde og produkt.

ERP
Her får du omsetningstall og resultat pr. måned og akkumulert i år sammenlignet med i fjor.

Meny

Felles for alle Dashboards er menyen øverst til venstre i hovedbildet:

I menyen får du opp hvilke valg som er tilgjengelig for grafen du har valgt (hva som vises i menyen er avhengig av tilgjengelige valg på grafen du har valgt):

I tillegg kan du høyreklikke i diagrammet/grafen. Du får da opp en egen meny med tilleggsvalg for fargevalg og visning av detaljer (tallverdier):

Du kan også trykke på heading i hver graf for å få opp et eget bilde bare for denne grafen:

Du har også i dette bildet en meny-knapp:

Fra menyen får du valg om å endre visning, diagramtype eller å skrive ut grafen:

Forbindelser / Salg

Her finner du oversikt/statistikk på tidsforbruk på medarbeidere, samt tall fra tilbud, ordregrunnlag, ordre og faktura fordelt på selger, kunde og produkt.

Eksempel:

Et eksempel på en statistikk er Medarbeider. Denne oversikten gir medarbeideren status på tidsforbruk innenfor ønsket tidsintervall:

Det gis i denne oversikten en grafisk presentasjon av:

• Normaltid, overtid og opparbeidet

• Ekstern, intern og fravær

• Tilstede og Fravær

• Tilstede, ekstern og rapporter

Dersom du er timeansvarlig for flere medarbeidere, kan du i tillegg velge Medarbeider.

ERP

Fra ERP-systemet, DI-Regnskap eller Visma Business, kan du hente omsetningstall og resultat pr. måned og akkumulert i år sammenlignet med i fjor.

DI-Regnskap

Tallene som benyttes som grunnlag for grafene er summert etter følgende prinsipper:

• Omsetningen er summert på grunnlag av kontointervall (Egenskaper | Felles | Kontointervall) - intervallene Avgiftspliktige salgskonti, Avgiftsfrie salgskonti og Omsetningskonti utenfor avgiftsområde.
  • Resultat er basert på summen av resultatkonti med unntak av Oppgjørskonto, resultat (Egenskaper | Felles | Reserverte konti)i og konti hvor det er krysset av for koden Ikke overføring til årsoppgjørssystem/Dashboard på kontoen i kontoplanen (Fil | Kontoplan).

Visma Business

Tallene som benyttes som grunnlag for grafene er summert etter følgende prinsipper:

• Omsetning summere alle konti mellom 3000 og 3999.
  • Resultat summerer alle konti mellom 3000 og 8899.
  • Standard kontoplan må benyttes.