Du er her: Kom i gang > Kom i gang med Visma DI

Kom i gang med Visma DI

Innledning

Velkommen til en introduksjon av Visma DI. Vi håper at du blir en fornøyd bruker, og at denne introduksjonen vil gi deg et godt innblikk i bruken av programmet.

Funksjoner som gjelder Visma DI generelt finner du i oppstartsbildet og er mer beskrevet i egen artikkel om Visma DI Meny.

Funksjonalitet som gjelder firma/klient, finner du etter at du har åpnet klienten/firmaet og er mer beskrevet i eget emne om Klient/firma.

Se også

Kom i gang for Online kunder
Kom i gang med Online kunder

Bildeoppbygning

Øverst i bildet finner du båndet som inneholder ulike kategorier og kommandoer:

Kommandoer som hører sammen er gruppert, f.eks. i gruppen Gå til i bildet over kan du velge mellom kommandoene Vindu, Program og Naviger. Noen kommander vil åpne en ny meny som du må velge riktig kommando for å gå videre.

Under båndet finner du kommandolinjen og verktøylinjen:

Kommandolinjen (øverste linjen i bildet over) og verktøylinjen (nederste linjen i bildet over) inneholder kommandoer som alltid vil være synlig uavhengig av hvilke bilde du er inne på (gjelder kun hovedbildet). Les mer om hvordan du tilpasser verktøylinjen.

Under kommando- og verktøylinjen finner du bildevelgeren til venstre og til høyre for denne finner du hovedbildet. Hva som vises i bildevelgeren og hovedbildet, er avhengig av om du står i oppstartsbildet, har valgt firma eller hvilke produkter som er installert.

Helt nederst i bildet har du statusinformasjon:

Denne viser blant annet hvilket byrå du er pålogget og hvem du er pålogget som. Etter at du har åpnet en klient, vil du se hvilket firma/klient du jobber med.

Se også

Oppstartsbilde/Meny og verktøylinjer

Infosenter

I vårt Infosenter i Bildevelgeren finner du Hjelp om programvaren og Nyheter og tips som inneholder nyttig informasjon for deg som bruker av vår programvare.

Infosenteret er en inngangsportal som gir deg enkel tilgang til dokumentasjonen om Visma DI, komme i gang hefter, direktelenker til ulike emner or produkter i Visma Community, samt en oversikt over nyheter og tips om programvaren.

I bildet har du også knapper for å åpne Visma Community direkte:

Se også

Infosenter
Bildevelgeren

Hjem

I bildevelgeren kan du velge ditt eget brukernavn. Avhengig av rettigheter og lisensierte programmer, vil du få en oversikt over funksjonalitet som er knyttet til deg som bruker.

Brukere og rettigheter vedlikeholdes i Visma DI Admin.

Bildet gir personavhengige tilganger som:

• Favorittforbindelser
    Viser en liste over dine favorittforbindelser. Det kan være kunder, leverandører, medarbeidere eller andre forbindelser på tvers av firma/klienter.
  • Dagoversikt
    Tilhører Kalendermodulen. Viser oversikt over antall avtaler, oppgaver, tilbud m/oppfølgingsfrist og faktura med forfall. Du må være knyttet opp som medarbeider for å få oversikt.
  • Kalender
    Tilhører Kalendermodulen. Gir mulighet for å lage kalenderavtaler og viser oversikt over hvilke avtaler du har pr dato. Gir også tilgang til timeregistrering. Du må være knyttet opp som medarbeider for å få tilgang til denne.
  • Meldinger
    Viser interne meldinger dersom systembrukeren er knyttet opp som medarbeider. Meldinger gir mulighet for å sende meldinger med vedlegg til andre medarbeidere i samme firma. Fordelen med denne i motsetning til vanlig e-post, er at du får alle meldinger tilknyttet det enkelte firma på ett sted. Meldingene kan kun leses når du logger på dette firmaet.
  • E-post
    Modul som gir mulighet for integrasjon mellom Microsoft Outlook og DI-Office. Integrasjon mot e-post gir deg mulighet til å lese all post fra DI-Office. Om du ønsker det, kan du også lagre e-posten under den enkelte aktørrolle. Innlogget bruker må da være opprettet som medarbeider.
  • KS Håndbok
    Modul som gir mulighet til import og oppslag i KS Håndbok. Mulighet for å benytte KS dokumentmaler. Modulen KS Håndbok (firmaets kvalitetssikringshåndbok) kan lette deg for mye arbeid. Du kan for eksempel importere ferdige maler som henter opplysninger fra systemet ved hjelp av flettekoder. Du kan selv tilpasse malene til din bedrift.
  • Prosesser
    Du kan bygge opp prosesser (arbeidssteg) som du vanligvis utfører steg for steg. I disse arbeidsprossene kan du koble til aktuell dokumentasjon og rutiner i programmene. Prosessene knyttes til hver medarbeider.

Se også

Hjem - Bildevelgeren

Klienter

For å hente frem klientlisten, velger du Alle eller ønsket utvalg i søkebildet. Les mer om utvalg.

Du kan også endre gruppering og hvilke kolonner som skal vises i klientlisten:

Les mer om hvordan du justerer klientlisten.

Se også

Klientliste

Ny klient

Klienter kan opprettes enten via kommando Ny på Båndet i gruppen Redigering, fra Ny-ikonet i klientlisten, eller via tastetipset Ctrl+N.

Når du oppretter en ny klient, må du angi navn på klienten, klientdisk og -nummer, og om klienten skal opprettes i DI-Business i tillegg til i DI-Office.

For mer informasjon om hvordan du oppretter klient og setter mal-klient i DI-Business, se egen veiledning.

Endre klient

Klienter kan endres enten via kommando Endre på Båndet i gruppen Redigering, fra Endre-ikonet i klientlisten, eller via tastetipset Ctrl+E. Når du endrer en klient, må du angi relevant informasjon om klienten.

Åpne klient og starte ønsket program

Du starter alltid med å velge klient/firma du skal jobbe med.

Når du har åpnet klienten, kan du vedlikeholde firmaopplysninger, og du vil du få en oversikt over tilgjengelige program i bildevelgeren til venstre.

NB! Husk å vedlikeholde firmaopplysninger (Klient) før du tar i bruk øvrige programmer.

Se også

Klientliste
Klient/firma

Dashboard

For hvert firma/klient finnes et Dashboard. Et Dashboard gir en enkel, grafisk  oversikt over trender og utvikling. Dashboard i Visma DI gir i første utgave mest informasjon for brukere som benytter DI-Office Fakturering, men funksjonaliteten vil utvides i fremtidige versjoner.

Hvilke valg som er tilgjengelig i bildevelgeren under Dashboard er avhengig av hvilke lisenser firmaet/klienten har. Benytter du de fleste funksjoner i DI-Office Fakturering samt DI-Regnskap, får du flest mulige valg.

Se også

Dashboard

Klient

Under dette valget (firmanavnet vil stå i menyen) finner du informasjon og generelle egenskaper om valgt klient/firma.

Se også

Klient/firma

DI-Office

Du starter ved å markere DI-Office i Bildevelgeren.

Se også

DI-Office

Ønsket rutine kan du enten velge fra listen i Bildevelgeren, og deretter rutinen i Hovedbildet.

Rapporter

Utskrift av rapporter i DI-Office vil du finne i Bildevelgeren under Utvalg/Rapporter etter at du har åpnet klient/firma.

Marker ønsket rapporter fra bildet Rapporter eventuelt Favoritter og trykk kommando Kjør denne rapporten for å få rapporten opp på skjerm, alternativt tastetips. Les mer om Rapportering i DI-Office.

Definere utvalg

Du vil finne mulighet til å definere Utvalg i Bildevelgeren under Utvalg/Rapporter. Les mer om hvordan du definerer rapportutvalg.

DI-Business

Du starter ved å markere DI-Business i Bildevelgerer.

Se også

DI-Business

Ønsket rutine kan du enten velge fra listen i Bildevelgeren, og deretter rutinen i Hovedbildet eller via tastaturet (Tastetips). Alle rutiner i DI-Business kan nås via Direktevalg.

Da benytter du Søk og kommandoer til en hurtigoppstart av rutiner på klient. Skriv inn direktemeny på rutinen du ønsker å starte opp (f.eks. ”R21” vil starte opp bilagsregistrering av årsbilag). Det finnes en nedtrekksmeny hvor du kan velge ønsket rutine.