Du er her: Dokumentasjon > Visma DI Meny > Hjem > Prosesser

Prosesser

Generelt

En prosess består av en rekke arbeidsoppgaver som er knyttet sammen og gjøres i en bestemt rekkefølge. En arbeidsprosess i Visma DI kan bestå av rutiner fra DI-Office og DI-Business/Visma Business, oppstart av DI-PaperLess, DI-Trioplan, Microsoft Word og Microsoft Excel og kan i tillegg inneholde eksterne oppgaver og sjekkpunkter.

Du kan importere ferdige prosesser, tilpasse disse eller bygge opp dine egne.

Prosessene finner du under bildevelgeren under hjem (navnet ditt) i Visma DI Meny (oppstartsbildet).

Se også

Bildevelgeren

For hver rutine vises en status og hvor i prosessen bruker er - hva som er pågående og hva som er fullført. Start tidspunkt, slutt tidspunkt og varighet lagres for hver rutine. Disse verdiene kan manuelt overstyres. Det er også en grafisk statistikk som viser tidsforbruket for hver oppgave, samt en logg som viser hver oppgave med status, beskrivelse, utførende, start og slutt tidspunkt.

Prosessene bygges opp ved å dra rutinene inn og slippe de på malen.

NB! Ved installasjon finnes ingen tilgjengelig prosesser. Se eget avsnitt for import av prosesser og for å opprette ny prosess.

Tilgjengelighet

Alle prosesser vil være tilgjengelig for alle byråansatte. Rutinene som startes i DI-Office og DI-Business vil imidlertid kun kunne benyttes av ansatte som har tilgang til klienten/rutinen. I tillegg vil rutine for å nullstille klient kun være tilgjengelig å kjøre for en DI-Business administratorbruker.

Beskrivelse

Du kan formatere beskrivelser på prosesser og prosesskommandoer, legge inn bilder og hyperlenker, osv:

Vanlige teksbehandlingsvalg finner du i båndet øverst i bildet, i fanen for Tekst:

Maler

Bildet viser en oversikt over prosessmaler som er opprettet. Du kan også i menyen laste ned og importere standard prosesser fra Visma.

Importer prosesser fra Visma

Dersom du ønsker å importere standard prosesser fra Visma, velger du Importer prosess | Last ned fra menyen:

Etter nedlasting vil prosessen kunne velges under tilgjengelige prosesser i valget for Maler i bildevelgeren til venstre i bildet:

Meny: Ny og endre prosess

Når du lager en ny prosessmal, eller åpner en eksisterende prosessmal, får du ulike valg i menyen øverst i bildet.

Se også

Opprette ny prosessmal

Pågående

Bildet viser en oversikt over pågående prosesser, dvs. prosesser som er startet men ikke fullført. I listen vil du kunne se enkel informasjon om prosessen, slik som navn, kategori, datoer, hvem som er utførende, hvilken klient dette gjelder og fremdriften på prosessen, dvs. hvor mange steg som er utført:

Meny: Endre pågående prosess

Fullførte

Bildet viser en oversikt over fullførte prosesser.

Meny: Endre fullført prosess

Opprette ny prosessmal

Når du skal opprette en ny prosessmal for byrået, velger du først Ny i menyen øverst i bildet under Maler i bildevelgeren, og så gir du prosessen et navn, f.eks. Bilagsbehandling.

Du kan også lage en beskrivelse av prosessen og knytte til dokumentasjon om du ønsker, samt legge til kategori.

Fra kolonnen Tilgjengelige kommandoer kan du i dette eksempelet velge Registrering av årsbilag og Buntbehandling under DI-Business | DI-Regnskap | Bilag. Rutinene velges ved at du "drar" rutinen fra kolonnen Tilgjengelige kommandoer og slipper den i prosessen du har opprettet.

Til slutt kan du du kan også sette inn en påminnelse på de ulike oppgavene i prosessen om du ønsker dette.

Gjennomføre prosess

Når du skal kjøre en prosess, gjør du følgende:

• Velg Prosesser | Maler i bildevelgeren.
  • Velg ønsket prosess i listen over Prosessmaler.
  • For å starte en prosess, trykker du på "Start-knappen" i menyen øverst i bildet.
  • Velg hvilket firma/klient prosessen skal kjøres på, og evt. eget navn på denne prosessen.
  • Velg deretter å gjennomgå alle punkter i gjeldende prosess. Listen over oppgaver som skal gjøres, finner du til venstre. Hver oppgave må startes og fullføres. Du kan også legge inn en Kommanter til utførelse på hver oppgave etter hvert som du jobber deg gjennom disse.
  • Når prosessen er gjennomført skal alle punkter i listen være avkrysset, og du finner den igjen under Prosesser | Fullførte. Mens prosessen er i arbeid vil den finnes under Prosesser | Pågående.

Tastatursnarveier

Du kan benytte tastatursnarveier for å starte, velge neste, fullføre og sette status på kommandoer i prosessene.

Pågående og fullførte prosesser

Du får en oversikt over pågående og fullførte oppgaver i disse bildene.

Det er også mulig å ta utvalg i listen over prosesser i disse bildene:

Statistikk og Logg

I bildevelgeren for hver prosess finnes valgene Statistikk og Logg. Du kan se hvor i prosessen bruker er, hva som er pågående og hva som er fullført. Det tas vare på start tidspunkt, slutt tidspunkt og varighet for hver rutine. Disse verdiene kan overstyres manuelt.

Den grafiske statistikken viser tidsforbruket for hver oppgave. Loggen viser hver oppgave med status, beskrivelse, utførende, start og slutt tidspunkt.

Tips! Det er mulig å skrive ut prosess-loggen ved å trykke på Utskrifts-knappen i bildet: