Du er her: Veiledninger > Generelle veiledninger > Klientløsning > Fellesrutiner

Fellesrutiner

Innledning

Under Fellesrutiner finner du en rekke rutiner som kan kjøres for flere firma/klienter samtidig. Du kan velge rutiner fra flere kategorier i samme kjøring (unntatt Analyse og Korrigering – her kan du bare velge rutiner i en av kategoriene).

Hvis du har valgt flere rutiner og flere klienter kjøres de valgte rutinene på hver enkelt klient etter tur.

Innstillinger

Her setter du opp generelle egenskaper for utskrift.

Fellesrutiner

Mulige rutiner er fordelt på følgende kategorier:

Regnskap

Her kan du kjøre rutiner i DI-Regnskap for flere klienter samtidig.

Elbet-kontroll

Når du mottar returdata fra bank/Nets for flere klienter/firma, kan du benytte denne rutinen til å fordele bilagene på aktuelle klienter.

Utskrift av betalingsdokument

Her kan du skrive ut betalingsdokument for bunter med fakturabilag for vedlegg til faktura. Dette krever at egenskap for Spesialbehandling bunt er satt til "Betalingsdokument kan skrives fra bunter med fakturabilag" under Egenskaper | Inkasso/Betalingsoppfølging. I tillegg må blankett settes opp og endres til din løsning.

NB! Dette er en spesialløsning. Ta kontakt med Visma DI Support for mer informasjon om løsningen.

Oppdatering av bilag...

Du kan kjøre en oppdatering av ulike bilag fra ulike produkter og rutiner.

Purring / renteberegning

Trykk på knappen Alternativer for å sette valg for purrerutine, purrenivå og ulike dato og purrevalg.

Utskrift av åpne poster med delbetalinger

Trykk på knappen Alternativer for å velge sortering, utvalg kundenummer, forfallsdato, filnavn for PDF-rapport, mv.

Prosjekt

Her kan du kjøre rutiner i DI-Prosjekt for oppdatering av bilag fra ulike produkter og rutiner samtidig.

Det er også mulig å krysse av for å oppdatere bilag både i DI-Prosjekt og DI-Regnskap samtidig.

Fakturering

Her kan du kjøre etteroppdatering av ordrer, dvs. lage bunt i DI-Regnskap for fakturatransaksjoner fra DI-Fakturering.

Annet

Her kan du kjøre ulike rutiner / sette valg som gjelder for DI-Business generelt.

Slå på synkronisering med DI-Office

Benyttes for utvalgte klienter når du skal ta i bruk integrasjon av data mellom DI-Office og DI-Business. Les mer om integrasjonen mellom DI-Business og DI-Office.

Eksport av data til DI-Office

Eksport av data ved oppstart av integrasjonen. Les mer om integrasjonen mellom DI-Business og DI-Office.

Slett tempfiler (__*.DAT og __*.VIX)

Av og til kan temporære/midlertidige filer bli liggende igjen på disken av ulike årsaker. Denne rutinen kan benyttes for å rydde bort uønskede filer.

Det er også mulig å sette opp slik at midlertidige filer automatisk slettes etter x antall dager. Les mer om dette.

Reorganiser register (rebuild)

Datafilene består normalt av en datafil/dat og en "nøkkelfil"/vix. Skulle det oppstå konflikt mellom disse filene, kan nøkkelfilen bygges opp igjen. Les mer om reorganisering av register. Dette må gjøres med varsomhet.

Hjelpeprogram

Benyttes hovedsakelig av Visma DI Support eller i kundetilpassede programmer.

Komplett sikkerhetskopi av klient

Ønsker du å ta sikkerhetskopi/backup av flere klienter i DI-Business samtidig, benyttes denne rutinen. Les mer om sikkerhetskopiering i DI-Business.

Last ned inngående fakturaer fra AutoInvoice

Her kan du manuelt laste ned inngående faktura du har mottatt i AutoInvoice. Det anbefales å heller benytte automatisk innhenting av inngående faktura i f.eks. DI-PaperLess med Company Inbox.

Angi fra-dato og mappe. Les mer om AutoInvoice under Elektronisk fakturering.

Analyse

Forskjellige rutiner for analyse av dataene og feilrapportering i DI-Business. Etter at rutinene er kjørt på valgte klienter vises en rapport på skjermen.

Se også

Analyse og kontroll - Analyserutiner

Korrigering

Forskjellige rutiner for korrigering av feil. Etter at rutinene er kjørt på valgte klienter vises en rapport på skjermen.

Analyse og kontroll - Korrigeringsrutiner

Import

Rutiner for import av regnskapsdata fra andre systemer.

Dette er beskrevet nærmere i aktuelle formatbeskrivelser / integrasjonsdokumenter.

Info! Ta kontakt med Visma DI Support for mer informasjon om de ulike formatene.

Eksport

Rutiner for eksport av regnskapsdata på tekstformat.

Dette er beskrevet nærmere i aktuelle formatbeskrivelser / integrasjonsdokumenter.

Se også

Eksporter fra Fellesrutiner

Altinn II

Innsending av oppgaver til Altinn. Du kan også se status på innsende oppgaver og skrive ut kvitteringer av disse.

Se også

Altinn

Rapportering

Utskrift av års- og periodiske rapporter fra DI-Regnskap til PDF-format.

Se også

Rapportering i DI-Regnskap
Rapportering (Systembeskrivelse)

Profil

Brukes til å velge eller lagre profil. En profil inneholder informasjon om hvilke klienter som er valgt, hvilke rutiner som kjøres og valgt skriver.

For å lagre en ny profil skriver du ganske enkelt ønsket navn i feltet og trykker på knappen for å lagre (bak feltet) eller trykker <Ctrl>+S. Hvis profilen finnes fra før får du spørsmål om du ønsker å overskrive den.

For å velge en eksisterende profil åpner du feltet (trykk på knapp eller <Alt>+<Pil ned>) og velger i listen.

Eksisterende profil kan slettes ved å velge profilen som skal slettes og trykk på knappen for sletting eller <Ctrl>+<Del>.

Dersom du haker av for Husk sist valgte profil husker systemet hvilken profil du har valgt når du lukker vinduet og laster denne automatisk neste gang du åpner dette bildet.

Klienter

Viser klientene på den aktuelle disken og gir anledning til å velge. Klientlisten er sortert på samme måte som i hovedvinduet.

NB! Dersom du har åpnet Fellesrutiner direkte fra en klient viser listen kun valgt klient.

NB! Klienter som er aktivert for Visma Business vil være skjult i listen.